Sursa imagine: realitatea.net

De ce "dulăii de pază" nu l-au muşcat pe Muruianu la timp?

„Opinia publică a rămas bulversată de declaraţia lui Ion Muruianu, preşedintele CSJ, care în contextul discuţiilor privind cele 20 de milioane de euro pierdute de RM la CEDO a aruncat vina pe jurnalişti, numindu-ne „câini turbaţi ai societăţii”. De parcă, din cauza lătratului nostru, s-ar fi dus pe gura lupului milioanele...”, scrie Ion Cernei pentru ediţia exclusiv online a ziarului „Timpul de dimineaţă”.

„Vina noastră, a jurnaliştilor formaţi în perioada sovietică, acum ajunşi dulăi de pază la poarta neregulilor societăţii noastre, e că am fost prea cuminţi cu făcătorii de (ne)dreptate din judecătorii, lăsându-i să facă ceea ce le trăsnea în cap. Noi, barem, nu ne-am zburlit la ei!”.
 
În continuare, Ion Cernei scrie că „în cei aproape 20 de ani de independenţă, instituţiile judecătoreşti au acumulat mai multe vicii decât virtuţi – încă un motiv ca să necesite restructurare... Să mai vină şi oameni noi, cu carte făcută peste hotare. Ca aceştia, înainte de a îmbrăca mantia de judecător, să-şi înceapă în mod obligatoriu cariera de jurist în avocatură, pentru a cunoaşte şi reversul medaliei...”.
 
„...Dacă vocea mass-media nu a fost auzită, îl avem în consecinţă, azi, pe Muruianu, cu destule cauze pierdute la CEDO. Sunt convins că, dacă ar fi fost „încolţit” la timp de noi, Ion Muruianu nici n-ar fi ajuns preşedinte la CSJ...”, cochide jurnalistul Ion Cernei, care, într-o notă, menţionează că a scris materialul citat „cu dragoste faţă de judecătorii oneşti din raioanele republicii şi din Chişinău care, alegând calea demnităţii şi a omeniei, nu au făcut cariere fulminante...”.
Autor: HotNews
Sursa: timpul.md
25.02.2010 Opinii
4684
0

Comentarii 0