Sursa imagine: wikipedia.org

Poza Zilei: Alianța dintre comuniști și PLDM ”este una firească” și a fost concepută încă în anul ... 1952

Un cititor HotNews.md, partizan al unei eventuale alianțe dintre PLDM și PCRM, ne-a trimis un mesaj în care spune că o asemenea alianță ”este una firească”. Și asta pentru că ”culorile utilizate de aceste formațiuni politice reprezintă exact culorile drapelulului RSS Moldovenești în perioada 1952-1990, când teritoriul actualei R. Moldova a cunoscut cea mai puternică dezvoltare pe toate direcțiile”. Aici trebuie să precizăm că un drapel similar este și ”steagul de stat” din nerecunoscuta RMN.

Potirivit wikipedia.org,  la 11 aprilie 1952 sesiunea Sovietului Suprem al R.S.S.M a adoptat drapelul, în următoarea redacție: „Steagul de stat al R.S.S.M. reprezintă o pînză de culoare roșie și verde avînd in colțul de sus, din stînga, la o depărtare de 1/5 a lungimii pînzei steagului, imaginea secerii și ciocanului de aur și deasupra lor o stea cu cinci colțuri de măsură mai mică, încadrată într-un chenar auriu. Raportul lățimii steagului față de lungimea lui e de 1:2. La mijlocul steagului pe toată lungimea lui trece o fîșie verde – imaginea simbolică a caracterului agrar al economiei R.S.S. Moldovenești. Raportul dintre lățimea steagului și lățimea fîșiei verzi a de 1:4”.

 

Autor: HotNews
Sursa: hotnews.md
19.05.2011 Istorii din MD
4516
0

Comentarii 2

  • Ghita Moldovanu:

    chiar ca. buna idee numai ca Filat nu se prinde la chestia asta. mai ales dupa ce contabilitatea Ipteh il asteapta sa-i dea aproape un milion de euro :)

    19.05.2011 19:05
  • Vasile Sulă:

    oimlea! trăiescă HARBUZĂRIA! Huraaaa!

    19.05.2011 19:14