Sursa imagine: voceabasarabiei.net

Bâzgu vrea de la PG şi MAI câte un milion de lei

Preşedintele Mişcării Refugiaţilor Transnistreni, Anatolie Bâzgu, va cere de la Procuratura Generală şi MAI despăgubire de un milion de lei.

Bâzgu acuză oamenii legii că l-ar fi defăimat public la comanda actualei guvernări. Acesta a fost învinuit de către o chişinăueancă că ar fi maltratat-o şi că i-ar fi sustras mai multe bunuri în sumă de circa 29 de mii de lei.
 
Ulterior, oamenii legii au stabilit că femeia ar fi făcut un denunţ fals, motiv pentru care procurorii au refuzat să intenteze un dosar penal pe numele lui Anatolie Bâzgu. Ulterior, acesta a cerut procurorilor ca Maria Vlaicu-Vâlcu să fie trasă la răspundere penală pentru denunţ fals, însă solicitarea i-a fost respinsă de către procurori.
 
„Însuşi faptul acestui comportament face să suspect că lupt cu o grupare mafiotă şi coruptă din cadrul PG şi MAI şi, evident, la comanda unui lider politic. Evident, cunoaştem ori numărul 1, ori 2, ori 3 ori 4. De la aceşti lideri politici a venit o comandă. Suspectez că poate să fie implicat şi domnul Mihai Ghimpu, dar şi prim-ministrul Vlad Filat”, a spus Bâzgu.
 
Bâzgu a mai spus că guvernarea se răzbună pe el pentru că cere insistent să le fie respectate drepturile membrilor Asociaţiei, pentru acţiunile de protest împotriva autorităţilor, dar şi pentru faptul că nu au dorit să încheie o împăcare cu autorităţile pentru dosarele depuse de aceştia la CEDO.
 
Procuratura Generală a declarat că nu comentează, deocamdată, acuzaţiile aduse, iar Ministerul de Interne a respins toate acuzaţiile.
Autor: Lina Susan, HotNews.md
01.08.2011 Dreptul Tău
5644
0

Comentarii 0