Sursa imagine: forum.md

Plahotniuc vs. Mocanu: Sancţiune financiară fără precedent pentru Mocanu, dictată de justiţie

FOTO | Politicianul Sergiu Mocanu va trebui să plătească câte 100 mii de lei pentru cele 400 de afirmaţii calomnioase despre Vlad Plahotniuc


Judecătoria Râşcani din Chişinău a admis cererea vicepreşedintelui PD, Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedinte al Parlamentului, de a încasa de la politicianul Sergiu Mocanu un prejudiciu material total de 120 mii USD. 

Cauza a fost judecată de magistratul Gheorghe Gorun.

De asemenea, instanţa a decis că Sergiu Mocanu va avea de plătit câte 100 mii lei în favoarea lui Plahotniuc pentru fiecare afirmaţie nedezminţită public (circa 400 în total), se arată într-o notă informativă a Mişcării Populare Antimafie. 

Instanţa a mai decis, suplimentar, şi achitarea sumei de 70 mii de lei cheltuieli de judecată pentru serviciile avocatului Vitalie Nagacevschi, care a apărat interesele lui Plahotniuc, se mai arată în nota informativă citată. 

HotNews.md precizează că, acum un an, Vlad Plahotniuc l-a acţionat în instanţă pe Sergiu Mocanu pentru afirmaţii calomnioase. Mocanu l-a acuzat pe Plahotniuc de mai multe ori că ar fi implicat în scheme mafiote şi că ar „trage sforile” în mai multe instituţii de stat.

Autor: HotNews
Sursa: hotnews.md
10.08.2011 Dreptul Tău
3132
0

Comentarii 3

 • leonid garcea:

  se pare ca toti uita deja despre crimele economice si schemele din perioada guvernarii lui Voronin, iar acum Filat prin intermediul lui Mocanu incearca sa descrediteze imaginea lui Plahotniuc si PD, sa ne aducem aminte cind a inceput mocanu sa vie cu asemenea declaratii inainte de campania electorala din 28 noiembrie 2010.

  10.08.2011 20:05
 • victor rusnac:

  da Mocanu a nimerit intr-o situatie cam grea...trebuia sa se gindeasca mai devreme despre faptul ce poate sa il astepte in viitor deoarece daca esti omul lui Filat si faci campanie electorala pentru el aceasta nu inseamna ca poti sa faci ce vrei si de fiecare data sa vii cu anumite declaratii prostesti cu conotatie electorala la adresa cuiva...macar sa aduce anumite probe impotriva lui Plahtoniuc si sunt de acord cu decizia instantei de judecata.

  11.08.2011 13:49
 • Matei Vitalie:

  Penibil Mocanu. Vinde X5-ul vinde un rinichi daca e sanatos iti da vre-o 30 mii, vinde casa si stai la Gara de sud,fa ce poti mai bine Circ si o sa platesti datoria. ca daca mergi la puscarie o sa fie rau

  11.08.2011 14:36