Sursa imagine: tv7.md

MAI și CREDO vor colabora

Ministerul Afacerilor Interne și Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului, au semnat astăzi un acord de colaborare. Acesta se referă la implementarea în comun a acțiunilor de consolidare a libertății de întrunire în țara noastră.

Scopul acordului semnat astăzi de Ministerul de Interne și CREDO este de a promova libertatea de întrunire prin consolidarea capacităților organelor responsabile de a exercita și a facilita întruniri pașnice.

Alexei Roibu, ministrul de interne: Libertatea de întrunire este o prioritatea națională și internațională. O bună guvernare prevede această libertate și obiectivele principale ale acestui acord vizează consolidarea capcacitaților colaboratorilor MAI de gestionare și faciltatarea libertățrii de întrunire conform standartelor europene.

Astfel, acordul prevede elaborarea unui ghid al libertății destinat colaboratorilor MAI și organizatorilor de întruniri, dar și efectuarea unui studiu în vederea perfecţionării cadrului legal în domeniul libertății de întruniri. Tot în cadrul proiectului vor fi desfășurate trainiguri pentru polițiști.

Sergiu Ostaf, director executiv CREDO: - Avem și câteva activități care se referă la monitorizarea situației privind întrunirile publice, există un dialog de lungă durată cu MAI despre faptul în ce măsură și cum sunt respecatate drepturile și libertățile privind întrunire publice, o cooperare foarte pozitivă în acest sens.

Obiectivele propuse în Acord vor fi realizate cu suportul financiar al Delegației Comisiei Europene în Moldova.

Autor: TV7
Sursa: tv7.md
10.08.2011 Dreptul Tău
5624
0

Comentarii 0