Sursa imagine: privesc.eu

Tănase îl acuză pe Filat că ar regiza acţiunile de hărţuire a familiei sale

Fostul ministru al Justiţiei, actualul judecător la Curtea Constituţională, Alexandru Tănase, susţine că instigatorul moral al hărţuirii la care este supus el şi familia sa este nimeni altul decât fostul său lider de partid, premierul Vlad Filat.

„I-am transmis un mesaj prin intermediul persoanei prin care comunicăm şi el ar fi spus că va avea grijă ca aceste persoane să nu apară în faţa casei mele, dar văd că nu s-a ţinut de cuvânt. Cultele sunt înregistrate de către autorităţi şi nu de către persoane. Au apărut în faţa casei mele, mi-au speriat şi copii care încă la acea oră dormeau”, a menţionat Tănase în cadrul unei conferinţe de presă. 

Potrivit acestuia, protestul de astăzi ar fi şi o modalitate de presiune asupra sa pe marginea sesizării Alianţei de guvernare privind alegerea şefului statului, şedinţă preconizată pentru 20 septembrie.

„Problema înregistrării cultului Islamic nu este una nouă. Noi o avem pe agendă de şapte ani. Mai mult, Moldova a fost deja condamnată la CEDO pentru neîregistratrea unui cult religios. Cultul respectiv a fost înregistrat pe14 martie curent şi nu a fost nicio obiecţie până în luna mai, în toiul campanie electorale. Totul nu ar fi decurs altfel dacă în cadrul vizitei de la mitropolia Moldovei premierul Vlad Filat nu ar fi lăsat să se înţeleagă că înregistrarea acestui cult este ilegală şi o va revizui. Ulterior, nici înregistrarea nu a fost anulată, cred că din motiv că a fost una legală”, a mai spus Tănase.

Fostul liberal-democrat nu a apucat însă să-şi ducă la bun sfârşit mesajul în cadrul conferinţei de presă că a fost întrerupt de către organizatorii protestului din această dimineaţă. După câteva replici acide, Tănase a părăsit sala de conferinţe.

Autor: Lina Susan, HotNews.md
22.08.2011 Dreptul Tău
4749
0

Comentarii 3

 • Matei Vitalie:

  Acum suntem cu totii convinsi ca Filat e gata de orice. Sa-si tradeze camarazii, sa calce peste oameni, ai asta pentru o cauza "nobila" acceea de a ajunge presedinte al Republicii Moldova

  22.08.2011 14:45
 • Ion Cojocaru:

  Liderul organizației Pro Ortodoxia, Ghenadie Văluță, cu toată organizaţia lui, nu doreşte, cumva, să organizeze proteste şi în faţa Mitropoliei întregii (???) Moldove şi să le amintească despre popa homik (a scris în primăvară presa despre el), despre popa (aceleiaşi Mitropolii) din Italia, care îmbla pe la curve, despre huliganul popa Cibric şi despre multe alte trăsnăi ale "preadreptelor" feţe bisericeşti ortodoxe???
  Cauza nu e islamul, cauza e mult mai străvezie - stăpânii de la Moscova sunt alertaţi de cursul european al poporului (mai puţin al autorităţilor!)şi simt că Republica Moldova le scapă din mâini... În curând vine "în inspecţie" cel mai ortodox rus - Patriarhul Kirill...

  22.08.2011 15:20
 • leonid garcea:

  acest incident de astazi ar trebui sa ingrijoreze, pentru ca este clar ca toate ceea ce sa intimplat a fost organizat de Filat ca sa exrciteze presiuni asupra lui Tanase care este judecator la curtea constitutionala mai ales ca curtea trebuie sa se expuna la toamna in privinta modificarii articolului 78 din constitutie care prevede alegerea presedintelui.

  22.08.2011 16:58