Sursa imagine: gov.md

”Gangsterul tranziției” a ajuns la penitenciar

Prim-ministrul Vlad Filat a vizitat astăzi penitenciarul pentru femei nr. 7 de la Rusca, raionul Hînceşti. Vlad Filat a vizitat celulele unde trăiesc deţinutele, cantina şi bucătăria penitenciarului, interesîndu-se de meniul pentru ziua de azi. Premierul a vizitat şi biserica închisorii, secţia medicală, dar şi cea pentru mame cu copii. De asemenea, Premierul a vizitat atelierul de croitorie, unde activează 60 de deţinute, care produc uniforme militare şi halate pentru personalul medical. În total, în penitenciarul nr. 7 de la Rusca sînt deţinute 287 de femei.

"În mare parte am rămas mulţumit de cele văzute la penitenciarul respectiv. Sarcina noastră este de a asigura în continuare condiţii adecvate pentru deţinuţii care se află în penitenciarele din ţară", a spus Prim-ministrul.

Vlad Filat a discutat cu deţinutele care îşi ispăşesc pedeapsa în penitenciarul respectiv. Acestea s-au arătat mulţumite de condiţiile în care trăiesc, dar au spus că au nevoie de mai multă susţinere morală.

Tot la Rusca, Prim-ministrul a participat la acţiunea de caritate organizată de Sanda Filat şi un grup de stilişti şi fotografi profesionişti. Evenimentul a fost organizat cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a proclamării Independenţei Republicii Moldova. În cadrul evenimentului, deţinutele au avut parte de o sesiune foto, şedinţă de styling şi consiliere psihologică.

Soţia Premierului, împreună cu 4 psihologi, au susţinut training-uri pentru mai multe grupuri de condamnate. O echipă de stilişti profesionişti au coafat şi machiat 5 deţinute, după care a fost organizată o sesiune foto a condamnatelor în vestimentaţia oferită de stilişti. În cadrul aceleiaşi acţiuni, a fost organizat şi un concert, susţinut de condamnate şi un grup de dansatori de la un liceu din Hînceşti.

Premierul a mulţumit organizatorilor pentru iniţiativă, menţionînd că asemenea evenimente ajută femeile condamnate să treacă mai uşor perioada de detenţie.

Vlad Filat a donat penitenciarului nr. 7 de la Rusca un televizor, un aparat DVD şi o combină muzicală.

Autor: Moldpres
Sursa: moldpres.md
23.08.2011 Dreptul Tău
10543
0

Comentarii 1

  • leonid garcea:

    Eu as propune dl.prim-ministru sa termine cu toate aceste vizite si sa se inceapa odata de lucru, in tara cite probleme sunt de rezolvat, dar el continua sa apara la televizor sa faca numai promisiuni care sunt irealizabile si de aceea si numai am incredere in el ca politician.

    23.08.2011 18:34