ȘOCANT! 30 de persoane cu probleme mentale, SCLAVI în fabrici din China

Autorităţile chineze au anunţat miercuri că au salvat 30 de persoane care suferă de afecţiuni mentale, exploatate în condiţii de sclavie în fabrici de cărămidă din centrul ţării, relatează Mediafax.

Presa oficială scrie că unii dintre ei au fost exploataţi timp de peste şapte ani, fără să fie plătiţi niciodată, în provincia Henan, unde a mai avut loc un scandal similar în 2007.
 
"Aceste 30 de persoane sunt handicapate mental şi au fost aduse din oraşele lor natale pentru a fi obligate să muncească" în aceste fabrici de cărămidă, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poiliţiei, Zhang.
 
El a precizat că autorităţile au salvat aceste persoane duminică şi sunt în plin proces de a le localiza familiile. Dar unele dintre aceste persoane se află în incapacitatea de a-i informa pe anchetatori care sunt locurile din care provin.
 
Opt patroni de fabrici de cărămidă au fost reţinuţi, a precizat poliţia. Un supraveghetor însărcinat cu biciuirea persoanelor handicapate avea doar 14 ani, a declarat un poliţist.
 
Ilustrând faţa sumbră a miracolului economic chinezesc, scandalurile cu privire la încălcarea drepturilor muncitorilor, de obligare a minorilor să muncească sau de exploatare a persoanelor cu dizabilităţi nu sunt rare în China.
 
Descoperirea în 2007 a sute de adulţi şi zeci de minori exploataţi ca sclavi în fabrici de cărămidă şi mine din provinciile Shanxi şi Henan a declanşat un scandal la nivel internaţional.
Autor: Mediafax
08.09.2011 Dreptul Tău
6179
0

Comentarii 0