Sursa imagine: trm.md

Şelin se bate pentru „Mесаджер”

Partidul Social Democrat din Moldova cere administraţiei Companiei publice „Teleradio-Moldova” (TRM) să-şi revizuiască decizia prin care a exclus din grila de emisie principalul jurnal de ştiri în limba rusă „Mesager”, care s-a difuzat până astăzi la ora 19:00. Administraţia Companiei susţine că cerinţa ar fi de ordin politic, comunică Agenţia Monitor Media.

Amintim că, la 28 septembrie a.c., Consiliul de Observatori al TRM a adoptat o nouă grilă de emisie la TV „Moldova 1”, potrivit căreia ora de difuzare a „Mesagerului” în limba română a fost fixată pentru ora 19:00, când era difuzat acelaşi program în limba rusă. În schimb, potrivit noii grile de emisie, „Moldova 1” difuzează trei buletine de ştiri în limba rusă.

Liderul social-democrat, Victor Şelin, a declarat, azi, într-o conferinţă de presă că prin modificările respective este limitat accesul vorbitorilor de limba rusă la ştirile de la postul public de televiziune. PSD cere CCA să influenţeze schimbarea situaţiei de la TRM şi fie revizuită decizia Consiliului de Observatori al Companiei, a spus Şelin.

Liderul social-democrat a mai declarat că dacă nu va urma nici o reacţie, partidul pe care îl conduce îşi rezervă dreptul la proteste în vederea „apărării drepturilor poporului”. Şelin a mai spus că în legătură cu suspendarea jurnalului de ştiri de la TV „Moldova 1” se va consulta mâine cu Valeri Kuzmin, ambasadorul rus la Chişinău.

În replică, preşedintele Consiliului de Observatori al TRM, Eugeniu Râbca, a declarat că cerinţele PSD „sunt de ordin politic”.

De astăzi a intrat noua grilă la TV „Moldova 1” şi, potrivit ei, volumul de ştiri în limba rusă la postul public de televiziune constituie în total 45 de minute, cu 10 minute mai mult decât era în grila anterioară, a spus Râbca pentru Agenţia Monitor Media.

TRM anunţat anterior că, începând de luni, 10 octombrie a.c., principalul jurnal de ştiri în limba română „Mesager” va fi difuzat la ora 19:00, într-un nou format. Buletinul de ştiri de la ora 21:00 va avea o durata de 15 minute. În locul unui singur buletin de ştiri de limbă rusă, „Moldova 1” difuzează, de azi, trei buletine de ştiri: la orele 9:00, 17:00 şi 23:00.

Autor: Monitor Media
Sursa: hotnews.md
10.10.2011 Media
9917
0

Comentarii 0