Sursa imagine: shutterstock

Ai în frigider 8.000 de bacterii!

Toaleta, clanţa de la uşă sau preşul de la intrare sunt mult mai curate decât frigiderul, se arată într-un studiu elaborat de cercetătorii de la Microban Europe, din Marea Britanie. Conform acestora nu mai puţin de 8.000 de microorganisme trăiesc în lădiţa de legume şi fructe din frigiderul nostru.

Cutiile special prevăzute pentru conservarea salatelor, legumelor şi a fructelor din frigiderele noastre depăşesc cu 750 de ori nivelul de bacterii considerat normal, informează Daily Mail.

Printre microbii din frigider se află inclusiv unii din clasa A de risc: E. coli, salmonella şi chiar listeria.

Testele bacteriologice realizate în cuvele a 30 de frigidere din Marea Britanie au indicat o concentraţie de 7.850 de bacterii pe centimetru pătrat.

Pentru a îndepărta aceste colonii care sunt expansive la temperatura cuprinsă între 0-10 grade Celsius este nevoie ca după fiecare depozitare, cutiile să fie spălate atent.

Paul McDonnell, de la Microban Europe, din Marea Britanie, a explicat: „scopul principal al frigiderului este acela de a conserva alimentele şi de a minimaliza şansele ca bacteriile şi alţi viruşi periculoşi să ajungă în organism".

Temperaturile scăzute nu ucid coloniile de bacterii, ci doar stagnează gradul lor de înmulţire.

Microorganismele intră într-un soi de conservare la frig şi se reactivează în momentul în care alimentele sunt procesate pentru a fi mâncate.

Autor: Daily Mail / Click
Sursa: dailymail.co.uk
20.10.2011 Caleidoscop
4333
0

Comentarii 0