Sursa imagine: publika.md

„Publika”, gata să răspundă în „cazul Baghirov”

Televiziune de ştiri „Publika” a fost acuzată, la 20 octombrie, în Parlament, de complicitate în cazul evadării scriitorului rus Eduard Baghirov din R. Moldova, iar postul de televiziune declară că reprezentanţii instituţiei sunt „dispuşi să răspundă oricăror întrebări ale autorităţilor” despre  modul în care a fost realizat interviul”, informează Agenţia Monitor Media. 

Deputatul liberal Valeriu Saharneanu a declarat în plenul Parlamentului că evadarea lui Baghirov „este un atac la imaginea ţării”, întrebându-se dacă „Publika” nu ar fi un complice, întrucât a pus pe post un interviu cu scriitorul rus realizat la Odesa. 

„Aseară  Baghirov a dat un interviu pentru o televiziune din Chişinău. Asta înseamnă că a existat o complicitate? Mă întreb dacă serviciile noastre secrete nu au ştiut nimic despre deplasarea lui Baghirov spre Odesa, dacă jurnaliştii au ştiut?”, s-a întrebat Saharneanu.

Interviul realizat cu scriitorul rus Eduard Baghirov, suspectat de implicare în evenimentele din 7 aprilie 2009, a fost difuzat de „Publika” TV joi dimineaţă. Interviul a fost acordat de scriitor la Odesa, la câteva ore după ce a părăsit Moldova. În interviu, Baghirov a spus că a fugit din Moldova din cauza guvernării şi a sistemului judecătoresc, care i-a încălcat toate drepturile.

În replică la acuzaţiile din Parlament, „Publika” TV declară că, în cazul interviului cu Eduard Baghirov, este vorba despre un demers jurnalistic corect. „Reprezentanţii legali ai televiziunii sunt dispuşi să răspundă oricăror întrebări ale autorităţilor privind modul în care a fost realizat acest interviu”, susţine „Publika” TV.

Eduard Baghirov s-a aflat în arest preventiv în Moldova mai bine de teri luni, fiind bănuit de implicare în organizarea evenimentelor din aprilie 2009. Zilele trecute o instanţă a decis să-l elibereze, aplicându-i arest la domiciliu. Baghirov a părăsit Moldova prin Transnistria.

Autor: Monitor Media
Sursa: hotnews.md
21.10.2011 Media
4299
0

Comentarii 0