Sursa imagine: Captura trm.md

Acord moldo-român în domeniul audiovizualului

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) din R. Moldova şi Consiliul Naţional al Audiovizualului  (CNA) din România au semnat, marţi, 23 noiembrie, un Acord de cooperare în domeniul audiovizualului, transmite Agenţia Monitor Media. 

Documentul a fost semnat de către Marian Pocaznoi, preşedintele CCA, şi Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

Acordul semnat va încuraja şi consolida cooperarea dintre CCA şi CNA, va contribui la implementarea eficientă a sistemului de reglementare în domeniul audiovizualului şi la realizarea unor atribuţii definite de lege ce  necesită schimburi de experienţă şi de informaţii.

CNA şi CCA se vor informa reciproc în cazurile în care se reclamă posibile încălcări ale prevederilor legale de către radiodifuzori licenţiaţi pe teritoriul Moldovei şi, respectiv, al României.

În România, potrivit lui Popescu, au fost licenţiate peste 30 de posturi de radio şi TV care au inclus în aria de difuzare şi Republica Moldova. Totodată, şase canale moldoveneşti sunt recepţionate în România. 

Cele două instituţii vor colabora în domeniul implementării noilor reglementări, cum ar fi cele privind trecerea de la emisia analogică la cea digitală. 

Acordul în domeniul audiovizualului dintre CCA şi CNA este semnat pe o perioadă nedefinită. El poate fi denunţat la propunerea unei dintre cele două părţi. 

Autor: Monitor Media
Sursa: hotnews.md
24.11.2011 Media
6287
0

Comentarii 0