Sursa imagine: crestinortodox.ro

Viața fără violență

Peste 1300 de persoane supuse violenţei în familie şi traficului de fiinţe umane au beneficiat de asistenţă imediată în situaţii de criză în cadrul Centrelor de Asistenţă şi Protecţie din republică. Mai mult de 40 de ordonanţe de protecţie au fost aplicate, oferindu-le linişte şi siguranţă la tot atâtea femei care sufereau de violenţă în familie, iar 84 de persoane expuse traficului au fost repatriate.

Totodată, 22 de echipe multidisciplinare au fost create şi instruite, iar 31 de comunităţi locale din 5 raioane (Anenii Noi, Şoldăneşti, Rezina, Vulcăneşti, Grigoriopol) au beneficiat de granturi şi instruire pentru a preveni şi a combate aceste două fenomene în complex, dar şi pentru a asista victimele şi potenţialele victime direct în comunităţile în care trăiesc, scrie Comunicate.md.

Acestea sunt doar o mică parte din rezultatele obţinute de proiectul „Protecţia şi abilitarea victimelor traficului de fiinţe umane şi ale violenţei în familie în Moldova” în trei ani de activitate. Rezultatele au fost făcute prezentate astăzi în cadrul conferinţei „Viaţă fără violenţă şi trafic”, organizată cu ocazia încheierii proiectului.

Textul integral îl găsiți AICI.

Autor: HotNews
Sursa: comunicate.md
08.12.2011 Dreptul Tău
250050
0

Comentarii 0