Sursa imagine: cca.md

Clienţii StarNet TV riscă să rămână în orice moment fără servicii

Cilenţii studioului TV prin cablu „TV Box”, fondat de compania StarNet, care au semnat contracte după data de 4 noiembrie 2011 riscă să ajungă la instituţiile abilitate cu drept de anchetă în calitate de martori pe cazul activității acestei companii pe segmentul tv.

Asta în cazul în care instituțiile de drept vor deschide ”un dosar pentru activitate ilegală”, aşa cum o cere CCA. La mai mult de o lună după ce compania StarNet a rămas fără licenţa de prestare a serviciilor de retranslare a programelor de televiziune, acest caz este pe cale să ajungă în faza finală, în care toţi clienţii acestor serivii riscă să rămână fără acces la televiziune. 

Preşedintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Marian Pocaznoi, a declarat presei că după data de 4 noiembrie 2011, când a intrat în vigoare decizia de suspendare a activităţii rețelei de cablu TV Box, pentru ”difuzare ilegală a 110 posturi tv”, compania Starnet activează pe această direcţie ilegal. Potrivit lui Pocaznoi, compania Starnet nu s-a conformat deciziei, continuând să atragă noi clienţi pentru servicii prestate fără autorizarea din partea CCA. Aceasta i-a făcut pe cei din CCA să sesiseze Procuratura Generala, MAI, CCCEC, IFPS, ANRCETI, CNPF, Ministerului Comunicațiilor și Ministerul de Finanțe, cu cererea de a ancheta acest caz şi a aplica decizia, care nici măcar nu a fost contestată de operator.

"Noi nu am mai avut asemenea precedent când o companie atât de obraznic şi fără rușine să încalce legislația", a declarat Marian Pocaznoi.

El a spus că cel mai mult riscă noii clienţi ai companiei care ar putea să rămână în orice moment fără servicii tv şi banii achitaţi pentru abonament. De asemenea, Marian Pocaznoi a subliniat că organele de aplicare a legii ar putea confisca echipamentul companiei StarNet, iar Ministerul Comunicațiilor să efectueze deconectarea tehnică canalelor utilizate de companie. Inspecţia fiscală totuși poate să închidă conturile bancare ale acesteia, a mai spus Preşedintele CCA.

“Este un caz fără precedent pentru Republica Moldova, aşa că noi am solicitat organelor de anchetă suportul pentru a asigura aplicarea legii, care presupune stoparea imediată a activităţii unui agent economic în cazul în care el rămâne fără licenţă”, a mai spus Marian Pocaznoi.

Compania StarNet a calificat anterior informaţiile privind suspendarea licenţei drept “zvonuri de pe piaţă”, menţionând că StarNet “nu a fost notificat în mod oficial de către organele competente despre vreo decizie în acest sens”.

Autor: Ion Stratan
Sursa: hotnews.md
09.12.2011 Media
6843
0

Comentarii 10

 • Denis:

  A cui e hotnews ca da asa stiri? Se vede de la o posta ca cineva e tare partinitor. Din cite am auzit eu situatia nu-i nici pe departe asa. Cineva are interese mari ca sa-i faca pe clientii starnet sa se sperie.

  09.12.2011 10:11
 • VIG:

  Imi pare mie sau Pocaznoi e cam pasibil de proces administrativ pentru afirmatii denigratoare si foarte pertinente?

  09.12.2011 10:53
 • unkkas:

  ham ham ham , face jocul telecomului

  09.12.2011 11:04
 • concret:

  ap clar ca Pocaznoi ii avocatul Moldtelecom.

  09.12.2011 11:16
 • Alex:

  Domnul Pocaznoi, sa nu ramineti fara "scaun" si fara CCA dupa asa declaratii incompetente.
  Studiati tehnologiile si materia de comunicatii electronice, dupa aceasta incercati sa reglamentati GoogleTV, AppleTV, SamsungTV, etc.

  Nu fiti manipulat de Moldtelecom, acest joc cu bine nu se va termina ...

  09.12.2011 14:24
 • clientu simplu:

  "Noi nu am mai avut asemenea precedent când CCA atât de obraznic şi fără rușine să încalce legislația", a declarat Clientul Simplu.

  09.12.2011 14:27
 • Lost:

  Ia te uita ce fideli sunt angajatii lui Machedon, au si umplut netul de osanale la adresa acestei companii de escroci, care nu ofera clientilor nici calitate, nici stabilitate, nici deservire. Nu este zi, ca sa nu avem probleme cu multlaudatul "TV Box”. De altfel, aceleasi probleme le avem si cu internetul.In lipsa de cadre calificate si de etica elementara in lucrul cu clientii, aceasta companie obraznica,61 se baga cu japca in buzunarele noastre, incasand bani, pentru servicii inexistente, necalitative, bruscand sau ignorandu-si clientii nemultumiti.

  09.12.2011 14:50
 • Andrei:

  Sa li se retraga licenta, pentru ca Machedon nu este deasupra legii.

  09.12.2011 14:52
 • santa:

  da care licenta ?

  licenta pentru comercializarea terminalelor, sau poate licenta de prestare servicii internet, sau licenta pentru hosting ?

  09.12.2011 16:48
 • santa:

  acest gen de activitate, internetul, nu se licentiaza, legea este una pentru toti !

  09.12.2011 16:51