Sursa imagine: captura Starnet.md

Poziţia StarNet faţă de declaraţiile Preşedintelui CCA, Marian Pocaznoi

”Compania StarNet, unul din liderii pieţei de tehnologii informaţionale şi comunicaţii din Moldova, îşi exprimă nedumerirea şi îngrijorarea faţă de ultimele declaraţii ale preşedintelui Consiliului Coordonator al Audiovizualului, domnul Marian Pocaznoi, despre faptul că CCA a iniţiat sesizarea organelor de drept şi alte structuri de stat de a bloca activitatea companiei, astfel împiedicând prestarea serviciilor către 60.000 de familii, clienţi la Internet, Televiziune şi Telefonie”, se spune într-un comunicat al companiei StarNet.

”Respectivele acţiuni se prezintă a fi ilegale şi neîntemeiate atât timp cât StarNet şi-a expus clar poziţia de dezacord privind Hotărârea de retragere a autorizaţiei de retransmitere prin cablu (din data de  24.10.2011) şi a întreprins măsurile corespunzătoare conform legislaţiei RM. În acest moment, decizia CCA nu poate avea un caracter executoriu atât timp cât pe marginea acesteia nu se va expune instanţa de judecată competentă, iar până la pronunţarea unei hotărâri definitive şi irevocabile, CCA nu este în drept să întreprindă acţiuni, care depăşesc limitele stabilite de  legislaţie”, se mai spune în comunicat.

Potrivit comunicatului, ”StarNet reafirmă angajamentul asumat pe termen lung faţă de clienţii săi şi faţă de comunitatea în care îşi desfăşoară activitatea şi depune toate eforturile pentru oferirea produselor moderne, de cea mai înaltă calitate şi la preţuri accesibile. În prezent, Internetul ne permite să asigurăm furnizarea conţinutului media de calitate în orice condiţii. Astfel, clienţii StarNet se vor bucura, şi în continuare, de cea mai bună ofertă mediatică de pe piaţă.”

Amintim că președintele CCA, Marian Pocaznoi, a declarat, citat de HotNews.md, că ”după data de 4 noiembrie 2011, când a intrat în vigoare decizia de suspendare a activităţii rețelei de cablu TV Box, pentru ”difuzare ilegală a 110 posturi tv”, compania Starnet activează pe această direcţie ilegal”. Potrivit lui Pocaznoi, compania Starnet nu s-a conformat deciziei, continuând să atragă noi clienţi pentru servicii prestate fără autorizarea din partea CCA. Aceasta i-a făcut pe cei din CCA să sesiseze Procuratura Generala, MAI, CCCEC, IFPS, ANRCETI, CNPF, Ministerului Comunicațiilor și Ministerul de Finanțe, cu cererea de a ancheta acest caz şi a aplica decizia, care nici măcar nu a fost contestată de operator.

 

Autor: HotNews
09.12.2011 Media
11690
0

Comentarii 15

  • Relu:

    ia uite ce-o sarit ca arsi starnetistii. cu toate acestea Pocaznoi s-ar putea sa aiba dreptate.

    09.12.2011 15:19
  • Cetatean:

    Что я могу сказать?
    Все что здесь написано негативного в адрес Старнета я подтверждаю!
    За 5 лет тех что я был подключен по ADSL к Молдтелекому я не имел столько проблем как за этот неполный год со старнетом! Началось все с несоблюдения сроков подключения – по контракту (в бумажном варианте) подключение должно было быть в течении 10 (десяти) рабочих дней, реально подключили не в конце декабря а в конце марта! И при звонках к ним с целью выяснить в чем дело мне начали ихние сотрудники НАГЛО ВРАТЬ что по контракту у меня срок подключения 30 дней. После разговора на личной основе с одним из руководителей компании все завертелось быстрей и то тольо после того когда сказал ему что имел я их в виду и расторгаю невыполненный с их стороны контракт. И он мне поведал СТРАШНУЮ тайну – что в нашем доме хоть оборудование поставлено, но не запускается по причине отсутствия 3 или 5 подключаемых клентов.
    Когда пришли подключать то пришли даже без элементарной дрели и ЗАЯВИЛИ что прокладка кабеля и сверление отверстий это в контракт не входит и платная услуга – только после предложения позвонить руководству компании (назвал фамилии и номера мобильных) вопрос был решен.
    Потом выявилось что почтовый сервер этой “отличной” компании по человечески не работает – из родной сети сети по протоколу SMTP он отказывается принимать и соответственно отправлять дальше сообщения, при неоднократных обращений в службу поддержки мне вешали лапшу на уши что типа у меня неправильный почтовый клиент! Хотя я пользуюсь стандартным виндовым OUTLOOK Express и винда у меня реально легальная. Доказал им что бардак у них только после того как ВИРЕШАРКОМ снял протоколы и переслал к ним. Хотя при разговоре по телефону выяснилось что сотрудник который со мной разговаривает не знает что это за программа и для чего она нужна, хотя ее назначение знает любой человек который занимается компьютерными сетями на уровне хоть немного выше любительского.
    И то после этого почта отправляемая с ихнего сервера почтовым клиентом не доходит до получателей на почтовом сервере молдтелекома. Трассировка также показала что ихний (старнетовский сервак) ДАЖЕ не пытается отправить почту по назначению, хотя при отправке с него же, но через его вэб-интерфейс письма через раз доходят… Такое чувство что это последствия вражды этих двух организаций.
    Не так давно возникла ситуация приходу домой и на лестнице вижу раскрытую ихнюю коробку, присмотрешись увидел – подключили еще одного пользователя, ну прошел домой и обнаружил что подключения к сети нет! Как человек который САМ РАБОТАЕТ с сетями и активным оборудование в качестве администратора начал все проверять у себя дома. Обнаружил что все хорошо. Звоню к ним на 844444 там заявку приняли и предложили оформит платный вызов типа у меня проблема в квартире с кабелем (который я проверил специальным сетевым тестером которым делают профессиональное тестирование кабеля для выдачи официально протокола на бумаге с графиками всех даже частотных параметров) и вызов будет стоить от 75 до 100 лей. на что им указал что кабель протестирован, и соответствует ВСЕМ параметрам. Сказали ждите завтра звонка от техников для согласования времени их прихода. Весь день ждал, но не дождался… Прийдя с работы домой позвонил на 844444 там меня отфутболили на 844555 где я ждал ответа ровно 52 минуты слушая музыку и то как я становлюсь в очереди на ответ то 6 то потом 7…
    После ответа мне пришлось выслушать очередной бред-отговорку и после того как я начал разговор уже на профессиональном языке выяснилось что при подключении нового абонента у них что то не шло и они дезактивировали на свиче мой порт и забыли его активировать.
    Это только основные явления, а сколько их еще было…
    В итоге когда я эту ситуацию описал в письме одному из моих бывших знакомых сотрудников старнета он мне сказал НЕ ГРУЗИ МЕНЯ ВСЯКОЙ “!№ней!
    Типа это все мелочи и не надо заморачиваться!
    И кто мне может что то сказать в их защиту?
    Но в итоге что бы там не было я сейчас в марте от них отключаюсь и подключаюсь к оптике телекома и забуду “качественную сеть Старнета” как страшный сон! Такого гадкого обслуживания я еще нигде не видел!

    09.12.2011 15:28
  • Silver:

    Fiti prudenti cu aceasta companie, fiindca foloseste in privinta clientilor o "politica" de jaf la drumul mare. Nu platiti bani in avans pe cateva luni, deoarece, cand o sa vreti sa reziliati contractul din anumite motive, banii Dumneavoastra din sold nu ii veti scoate niciodata. Multa publicitate si zero calitate. Cei care s-au conectat la internet prin fibra optica, au vazut "dotarea performanta" a tehnicienilor de la StarNet - O SURUBELNITA, cu care nenorocitii incearca din rasputeri sa perforeze betonul, ca sa traga cablul si atat. Iar serviciul "Suport tehnic" are "specialisti", care sunt instruiti sa Va toarne baliverne - "reinstalati Windows, schimbati antivirusul" etc. si "Nu Va putem ajuta cu nimic" sau "Treceti la alt provider".

    09.12.2011 15:31
  • Hate:

    Вежливо просил инет в службе технической поддержки StarNet (LohNet), звонил настойчиво, проблему не решили, зато забыли выключить функцию Mute и обматерили меня последними словами, думая что я не слышу. Очень "оригинальное" оснащение у техников этой компании - отвёртка которой они пытаются пробить бетон для прокладки кабеля. Так как попытка не удалась, попытались протащить кабель через отверстия, просверленные Moldtelecom. Кабель застрял в узком отверстии. Тогда один из техников начал его тащить - другой толкать.. Цирк да и только. Намучившись, попросили у меня Fairy для скольжения. Опять неудача. Обрезали кабель. В квартире кинули кабели сикось-накось, без перфоратора, без креплений и ушли. В службе технической поддержки "специалисты" абсолютно не компетентны, не владеют элементарными знаниями и терминологией. Один из сотрудников этой службы рассказал нам, по секрету, что во всем виновато устаревшее оборудование, а персонал набирается по принципу кумовства. По-этому там такой кавардак и жалобы не рассматриваются из-за круговой поруки.

    09.12.2011 15:42
  • Grigore:

    astia de mai sus toti de la moldtelecom. StarNet e cel mai tare pe piata!!!

    09.12.2011 15:44
  • Hate:

    Предложение одно - наслать на них проверяющие органы, которые произведут экспертизу их оборудования (метрология и стандартизация) осуществят проверку, выемку финансовых документов, принудят StarNet соблюдать законодательство - создать отдел жалоб и претензий, а гендиректора А.Македон обяжут иметь дни и часы приёма граждан( которых в помине нет в этой компании). А самое эффективное решение - это подача заявления в ГенПрокуратуру и ЦБЭПК о возбуждении уголовного дела против компании, которая взимает деньги за несуществующие услуги, что является мошенничеством, также оштрафовать компанию и при неприятии мер, касающихся замены устаревшего оборудования некомпетентного техперсонала, концепции работы с клиентами - лишить StarNet лицензии интернет провайдера.

    09.12.2011 15:45
  • Mihai:

    ati gasit locu unde sa va spuneti supararile, care n-au nicio legatura cu ce s-a scris. Cine nu-i multumit de servicii reziliaza contractul si gata. Trimbitarea asta arata f bine ca sunteti niste prefacuti. Vad ca nimeni nu scrie cit de stralucite sunt serviciile la celalalt mare operator, un pic de monopol si un pic de influentator al pietei. In tarile civilizate asa ceva nu se intimpla, monopolistii demult au fost scosi din joc, iar oamenii au libertatea totala sa-si aleaga la cine sa se deserveasca. La noi, pe astia care resuesc mai multe, si chiar trebuie sa recunoastem ca starnet a reusit foarte multe sa faca, repede ii ataca rechinii. Vreti servicii de "calitate"? aruncati cu pietre mai departe....

    09.12.2011 15:47
  • Vasile:

    total de acord cu Mihai.

    09.12.2011 15:51
  • Makido:

    Compania Starnet merită cea mai bună aprecieredin partea clienţilor, deoarece:
    - directorii sunt schimbati de cateva ori pe an,
    - structura organizatorica este modificata de cateva ori pe an,
    - are mai multi sefi ca subalterni,
    - nu s-a reuşit încă implementarea SMC ISO,
    - nu există legatură între departamente, secţii,
    - fiecare angajat isi cauta paralel alt job,
    - jumătate de angajaţi sunt rude de gr.I intre ele, deci legătura este strânsă,
    - clienţii aşteapta şi pana la cateva luni (2-7) pana vor fi conectati, cu toate ca au achitat 2 luni in avans,
    - are cei mai mulţi clienţi nemultumiţi de calitatea serviciilor,
    - serile şi weekend-urile viteza Internetului este catastrofala,
    - televiziunea este difuzată fără a avea drepturi de retranslare, fără autorizaţie,
    - proiectul de telefonie a eşuat
    - delapidează bugetul de stat neachitând salariile în mod oficial deja 7 ani

    09.12.2011 15:52
  • ViG:

    Ce sleahta de Moldetelecomishi... cine are problem reziliaza si pleaca la alti operatori, iar aici doar niste suparati care nici macar nu pot deosebi o surubelnita de un svredel. Si daca e asa extraordinar moldtelecom, cacova figaro va deranjeaza tehnicienii starnet?

    09.12.2011 15:54
  • reflex:

    doamne ce se agita cei de la moldtelecom. poate face cineva o comparatie sa vedem cine e mai bun. eu de exemplu am internet de la starnet si e foarte bun. practic n-am avut nicio problema cu ei. asa ca lasati-o mai moale.

    09.12.2011 15:58
  • VIG:

    Ah da si inca ceva, faptul ca de aceasta companie sea leaga atit de grosolan Plahot... adica Pocaznoi (desi unica diferenta e ca unul da ordine iar altul le executa) arata ca la starnet lucrurile se imbunatatesc si merg din bine in mai bine ceea ce deranjeaza.

    09.12.2011 15:59
  • Valeria din NY:

    cum ceva apare in presa cum deja e mana lui Plahotniuc. nu va pare ca Moldova sufera de plahishomanie?

    09.12.2011 16:28
  • ViG:

    Pentru Valeria din NY.
    1. CCA a fost repartizat PDului.
    2. Pocaznoi e numit de PD. Sef la PD e Plahotniuc.
    3. Moldtelecom e repartizat PD-ului. Sef la PD e Plahotniuc.
    4. Orice concurent pentru Moldtelecom e o problema pentru PD, pentru ca le scad rulajele si posibiltatile de achizitii netransparente.

    Hai sa spunem ca e cineva din PD interesat de acest scandal.
    Cum Plahotniuc trage acolo toate sforile e si vina lui.

    09.12.2011 16:55
  • esulszlbu:

    uQiUMx <a href="http://qsawmwtndzpb.com/">qsawmwtndzpb</a>, [url=http://lqvhwqjcklry.com/]lqvhwqjcklry[/url], [link=http://ojcvlzwlrhtw.com/]ojcvlzwlrhtw[/link], http://kflwpvgsrdom.com/

    31.03.2012 20:48