Sursa imagine: vestic.ro

Manechinele cântăresc cu 23% mai puţin decât femeia medie

Plus Model Magazine', o revistă de modă pentru cei plinuţi, acuză manechinele de anorexie. Redactorul şef, Madeline Fugueroa-Jones, critică faptul că manechinele sunt foarte slabe. Ea aduce drept argumente cifre edificatoare pentru a denunţa industria modei şi a ajunge la un public cât mai numeros, scrie 7sur7.be.

'Acum 20 de ani, un manechin mediu avea cu 8% mai puţin decât o femeie medie. Acum, ea este cu 23% mai slabă', spune ea, mergând chiar mai departe şi acuzând modelele de anorexie. 'Majoritatea manechinelor au un indice de masă corporală asemănător cu cel care defineşte anorexia', adaugă dna Figueroa-Jones.

Şi, pentru că o imagine face mai mult decât o mie de cuvinte, ea şi-a însoţit statisticile cu fotografii ale Katyei Zharkova, un manechin 'mai plinuţ'. Într-una din ele, Zharkova pozează nud, lipită de un top-model foarte solicitat pentru defilări şi şedinţe foto, privitorul putând compara şi constata diferenţa între un manechin şi o femeie din viaţa reală.

Redactorul şef al revistei menţionate doreşte ca industria modei să nu mai elogieze slăbiciunea. 'Suntem bombardate cu regimuri în fiecare zi şi chiar de mai multe ori pe zi pentru că este o industrie de milioane de dolari care promovează teama de a fi mai vânjos. Nu putem fi toate slabe. Corpul nostru este frumos şi nu putem vorbi nici de sănătate, pentru că nu toate persoanele slabe sunt sănătoase', mai spune dna Jones.

Articolul a declanşat numeroase critici. Unii consideră că 'a fi obez nu este semn de sănătate', iar pentru alţii este clar că 'industria modei nu va permite modele obeze, aşa cum nu permite nici modele anorexice'.

Autor: Agerpres
14.01.2012 Caleidoscop
5611
0

Comentarii 0