Sursa imagine: captura Facebook

Despre 7 aprilie și axa Brega-Morari-Baghirov-Tkaciuk

Săptămâna trecută activistul Ghenadie Brega a fost audiat din nou de către procurori, chiar dacă au trecut aproape 3 ani de la revolta anticomunistă. Ghenadie întradevăr a fost unul din cei mai activi dar se pare că acesta este pe cale să tragă pentru toţi şi cineva l-a găsit drept ţap ispăşitor. Revin din nou la acest subiect şi voi încerca să fac o legătură între Ghenadie Brega, Natalia Morari, bloggerul rus Eduard Baghirov, şi finalmente, Mark Tkaciuc.

Evenimentele din aprilie 2009 vor fi mereu privite din 2 unghiuri, în primul rând vor exista tineri naivi ca şi mine, care vor spune una şi bună că totul a venit din inima tineretului anticomunist, în al doilea rând vor exista profitatorii acestei revolte. Să le luăm pe rând.

Legătura Morari – Baghirov

Presa noastră este bună la făcut scandaluri, dar mai rar la nişte investigaţii bune. Puţini s-au întrebat cine este acest individ pe nume Eduard Baghirov. Puţini din noi au citit blogul lui Baghirov. Eu am făcut-o atunci când acesta era reţinut la Chişinău, iar săptămâna aceasta am citit absolut toate articolele acestuia despre Moldova precum şi câteva postări care fac trimitere la el. M-am oprit la un articol intitulat „Acorduri” unde Baghirov povesteşte cum şi-a petrecut trecerea dintre anii 2008-2009 la hotelul Codru şi cum lucra el chiar în noaptea de anul nou la ceva despre care acum toată lumea ştie, „pe un punct de pe glob există mai puţină mătreaţă comunistă”. Tot aici aceasta povesteşte că a primit un brad de Crăciun de la Natalia Morari ca să nu-i fie foarte trist.

După ce Baghirov a scăpat de organele noastre de forţă (aici reamintesc că nimeni nu a fost pedepsit pentru asta), aceasta a dat un interviu în Ucraina echipei Publika TV. Sper că întrebarea „de ce anume Publikăi” are un răspuns evident. Nu mai speculez la acest subiect dar mă ţin să nu o fac.

Ghenadie Brega, ţapul ispăşitor

Eu nu mai pun la îndoială că evenimentele din 7 aprilie au fost planificate de Morari şi Baghirov la indicaţia cuiva. Problema era că pe aceşti doi nu avea să-i asculte nimeni, şi ei nu aveau cum să mobilizeze lumea. În schimb Ghenadie prinde la public, e un tânăr pe care chiar şi eu l-am urmat atunci pentru că am încredere. Dar se pare că Brega nu ştia ce stă în spatele lui Morari că altfel nu s-ar mai fi prins în joc.

Tkaciuc, tovarăşul lui Baghirov încă în 2008?

Îmi aduc aminte de conferinţa de presă în care Tkaciuc a declarat că Procuratura, MAI-ul şi SIS-ul îl sapă în cazul 7 aprilie. Tot atunci Tkaciuc a zis că a auzit recent de Baghirov. Petru Movilă vorbeşte într-un articol scris încă în anul 2008 despre cât de tovarăşi au devenit Baghirov şi Tkaciuc, şi cum ultimul l-a angajat pe bloggerul rus pentru campania electorală din aprilie 2009, cam de atunci Baghirov a început să vorbească despre cât de frumoasa este această ţară săracă şi necăjită. Lucru încă neclar este dacă s-a certat Baghirov cu Tkaciuc sau dacă ceva n-a ieşit cum s-a dorit, întrucât după 2009 Baghirov a devenit un anticomunist care se bucură de plecarea “mătreţii comuniste”.

Baghirov promite să se destăinuie în următoarea carte care o scrie acum. Eu sunt sigur că acest individ va scoate multe la iveală. Bloggerul rus nu mai ascunde faptul că organizat mult timp evenimentele din aprilie 2009, cu această ocazie se pare că nu-l vom mai vedea curând în Moldova întrucât organele noastre de forţă o să-l ia repede pe sus.

Autor: Andrei Fornea
Sursa: andreifornea.com
05.03.2012 Opinii
7481
0

Comentarii 5

 • Dinu:

  despre drujba Natasei cu Baghirov se stia demult

  05.03.2012 20:06
 • Ion Basarabeanu:

  esti prea optimist. baghirov a minti sau a scri povesti cu balauri in cartea sa. Asta e tactica ruseasca. Toate mijloacele is bune pentru a atinge scopul. Iar scopul lor acum e sa supuna Moldova moral, economic - sa ne faca sclavii lor

  05.03.2012 20:45
 • Roma:

  Nu stiu de ce se frineaza constient subiectul lui 7 aprilie? Copiii au fost maltratati iar politicienii au utilizat in scopuri politice acest eveniment. dar mai rau e ca jurnalistii nu dezvaluie acest subiect. iata si independenta jurnalistica. Noi participantii avem o singura speranta in bloggerii nostri care mai pot cite ceva sa scoata la iveala!

  06.03.2012 10:39
 • Igor:

  Si, cam cine crezi ca este favoritul Publikai? Fa o analiza simpla din ultimul an despre ce, dar mai bine "in favoarea" cui a lucrat Publika, ca sa iti dai seama cine sta si trage sforile acolo. Andrei, daca in analiza efectuata (sigur, in caz ca o doresti) o sa gasesti mai putin de 90 la suta informatii ale Publikai lingusitoare si de promovare a imaginii lui "number one of Respublik of Molotoff", alias premierul si seful verzilor Filat, atunci sa nu imi zici mie pe nume.
  Atunci, ce mai conteaza Tcaciuc???

  06.03.2012 11:03
 • Vova:

  http://onlinegazeta.wordpress.com/2012/03/06/raspunsurile-lui-ghenadie-brega-oferite-procurorilor/

  06.03.2012 13:26