Sursa imagine: imedia.md

Bătălia pentru Moldova

Republica Moldova are nevoie de linişte şi pace pentru ca reformele începute să poată da roadele scontate, pentru a se purifica şi debarasa de flagelurile care o surclasează în raport cu lumea civilizată, pentru a putea valorifica imensul sprijin financiar pe care îl primeşte din UE şi SUA, pentru ca oamenii de pe această palmă de pământ să se poată bucura de şansa integrării în lumea libera şi să ajungă, în sfârşit, la un nivel de trai omenesc. Şansa moldovenilor se pune pe cântar vineri, când parlamentul urmează să aleagă preşedintele Republicii Moldova.

Ori deputaţii care au mandatul nostru vor vota alegerea preşedintelui şi vor oferi poporului lor doi ani de stabilitate politică, ori ne vor arunca în hăul debandadei şi al lipsei de perspectivă care va măcina Republica Moldova şi o va transforma într-o enclavă rusească de instabilitate. Alegerile parlamentare anticipate ne vor distruge pur şi simplu, chiar dacă în rezultatul lor nu vor învinge comuniştii.

Este sigur că Voronin nu mai învinge în Moldova noastră deoarece Moldova noastră nu mai este Moldova lui, însă campania electorală care va izbucni va fi atât de violentă şi atât de periculoasă încât ar putea să degenereze în grave tensiuni interetnice care se vor solda cu fisuri serioase în integritatea şi aşa neintegra a statului.

Noi ne cunoaştem liderii , conducătorii, le ştim virtuţile şi metehnele celor trei capi de partide din cadrul AIE, dar, aşa cum sunt, buni sau ne buni, conduc spre un liman clar şi previzibil Republica Moldova – adică spre Uniunea Europeană - se bucură de un sprijin internaţional sincer şi puternic; noi intuim că tot ei ar putea să revină la putere şi după eventualele alegeri parlamentare anticipate şi credem că şi ei îşi dau seama de responsabilitatea şi norocul de a conduce un popor spre mai bine. Iată de ce oamenii care le-au încredinţat puterea s-au luminat la faţă atunci când i-au văzut pe Filat, Lupu şi Ghimpu alături de Nicolae Timofti, identificat drept candidat la funcţia de şef de stat. Ne spunea un ascultător al „Vocii Basarabiei" că la aflarea noutăţii – că, în sfârşit, vom avea un preşedinte – consătenii săi se felicitau unii pe alţii dis de dimineaţă. Din cele pe care le aflăm, înţelegem că majoritatea oamenilor simpli şi-au refăcut încrederea în Alianţă şi asta nu e de neglijat deoarece înseamnă că oamenii au reînceput să creadă în ceva bun şi în propria lor speranţă pe care au investit-o în votul lor.

Dacă vineri este ales şeful statului, perspectiva Republicii Moldova devine şi mai clară şi mai sigură, mai ales că avem deja şi prima declaraţie politică a dlui Nicolae Timofti. „Prima vizită vreau să o efectuez la Bruxelles. Vreau să-i conving pe toți că această cale aleasă de noi este una bună. Vreau să-i convingem pe europeni că avem un program de guvernare bun, care trebuie dus la bun sfârșit. Am acceptat să devin candidat pentru că accept 100% programul de guvernare", a spus Nicolae Timofti.

Iată, deci, că există un obiectiv comun care va uni efortul celor trei puteri – perspectiva europeană.

Acum soarta Republicii Moldova depinde de trei mandate – şi toate sunt ale grupului Dodon. Vineri vom afla cât de statalist şi de copt este acest tânăr politician de la care 80 la sută din cetăţenii moldoveni aşteaptă azi cuvântul "da". Cu părere de rău alegătorii nu mai pot conta pe deputatul Mihai Godea care a spus că nu va participa la alegerea preşedintelui. Această poziţie a lui Godea mi se pare foarte periculoasă. Extrem de periculoasă.

Autor: Arcadie Gherasim
Sursa: voceabasarabiei.net
15.03.2012 Opinii
4762
0

Comentarii 2

  • eugen:

    pina ce avem astfel de politicieni ca Voronin , Tcaciuc si Dodon in tarara asta nu vom avea pace si dezvoltare consegventa si linistita, astea sunt cei ce doresc doar uzurpare si influenta...astea sunt dictatorii reali ai tarii...lor le este convinabil prin legaturile interlope ca conflictul transnistrean sa nu fie solutionat, lor le convine doar limba rusa ca principala limba de stat.

    15.03.2012 10:39
  • vifor:

    asa stau lucrurile la moldoveni,numai invidie,rautate si lasitate.Pentru doi bani e gata sa-si vinda si mama.Acest popor a trait numai in minciuna si intuneric sub cizma fratelui mai mare.Cred ca dupa esirea din criza aciasta politica trebue de pus punctul pe i si de clarificat odata pentru totdeauna cine suntem,de unde venim si incotro merjem.toate aceste lucruri intarite de leji,de constitutie si sa fie icoana pentru toti.Avem destui istorici,intelectual care o pot face . Nu dorim sa ne citeasca lectii de istorie niste puslamale de ale Pascaru,Stati,Stepaniuc,Dododon.punind aciasta problema la locul ei atunci puem rezolva temele pe rind.rusine pentru asa dezordine in tarisoara cea mica e totul cu fundu in sus,tot fug ca niste tuzici cind la Brusel ,cind la Moscova si ling fundurile pe acolo.fiti gospodari la voi acasa,cala toti lii greata de voi deacum.

    15.03.2012 13:24