Sursa imagine: otv.ro

NIT-ule, pe malul tău crește iarbă și-un dudău

În ceea ce priveşte NIT-ul. S-a înschis. OKey, aşa şi? Şi ce dacă l-au închis? A sărit de fund toată blogosfera, toţi analiştii lu’ peşte să victimizeze NIT-ul, să ridice moralizator “dejtul” arătător în sus. Cică nu este democratic, nu este civilizat să închizi o televiziune a opoziţiei! Bre, stimabililor, legea este lege. Cu legea nu ar trebui să te joci. Dacă CCA-ul susţine că NIT a greşit şi demonstrează asta, înseamnă că îşi asumă acest lucru.

Dacă NIT nu este de acord cu măsura şi crede că este cea mai corectă, echidistantă televiziune din Moldova, are căi de atac. Are dreptul să protesteze, are dreptul să dea instituţia CCA-ului în judecată. Are dreptul să se lupte prin mijloace democratice cu “tiranii” de la CCA. O să fac o paralelă. Şi România trece printr-un scandal asemănător.

OTV, o televiziune, care iniţial emitea dintr-o garsonieră, care a făcut rating doar din subiecte urât mirositoare, prezentând la televizor oameni de calitate îndoielnică şi care nu se ferea să spânzure păpuşi în direct, pentru ca boborul să ştie cum şi-a luat zilele cutare ori cutare smintit, acum este o televiziune partid. Patronul şi-a înfiinţat un partid al Poporului, cum altfel, şi seară de seară atacă “ciocoii”, adică pe toţi ceilalţi politicieni. CNA, un fel de CCA, i-a somat în repetate rânduri, i-a amendat, iar recent a anunţat închiderea OTV de la o anumită dată.

Evident că spiritele s-au încins, iar unii au început să strige: “comandă politică”, “ne bagă beţe în roate”. Din punctul meu de vedere, nu au decât să strige, nu au decât să organizeze proteste şi nu au decât să se judece până la CEDO şi înapoi. Există instituţii ale statului, eu le plătesc să-şi facă treaba. Punct. Sunt jurnalist, deci sunt pentru dreptul la liberă exprimare. Dar ştiu că dreptul meu la exprimare nu trebuie să-i îngrădească drepturile vecinului meu.

Să revenim la NIT. Dacă CCA a greşit, cei care au votat pentru închiderea NIT trebuie să facă puşcărie, să plătească cu vârf şi îndesat. Dacă au procedat corect… nu le facem statuie. Pur şi simplu şi-au făcut datoria pentru care poporul îi plateşte. Uite asta este în democraţie, stimaţi bloggeri, analişti! Moldova va fi civilizată ori nu va fi deloc.

Autor: Vitalie Cojocari
Sursa: cojocari.ro
10.04.2012 Opinii
7509
CCA, NIT, OTV, TV
0

Comentarii 6

 • Urzica:

  Iata, inca un lingau... Legea este lege, dar la ea are dreptul cel care te drege! Nici eu nu sunt simpatizant al opozitiei, dar, deoarece i s-a inchis cuiva gura, deja e un precedent ca toti ceilalti sa-si tie limba dupa dinti. Li s-a facut si celorlalti cu degetul. Numai cum nu te boscorodeste sotia acasa, doar nu iai securea si-i dai una in cap sa-si inchida o data si pentru totdeauna gura. Iar, daca e sa fim obiectivi, mai are si ea dreptate...
  Dar e mai bine sa privim, cum zic moldovenii nostri, "canaliile" cumparate de oligarhii aflati la putere, ce de dimineata si pina in seara le cinta diferambe cit de europenizate sunt furturile lor? Las-o, bre, pe maliga... tot ce zic ei seamana cu o baliga. Democratia in Moldova e atita cit zice Plohotniuc, Filat, Lupu, Ghimpu si Corina cu Fusu...

  10.04.2012 10:22
 • Dinu:

  iata inca o bocitoare a nitului. ia lasati voi povestile astea si nu mai operati cu limba dupa dinti. nitul era un birou de propaganda si nu o televiziune.

  10.04.2012 10:43
 • Alex:

  Nit-ul nu era o televiziune, ci un organ de propaganda comunista. Aceasta mizerie trebuia oprita. Sustin pozitia d-lui Cojocaru.

  10.04.2012 10:47
 • vlad:

  Bine ca s-a oprit NIT caci numai venin era la gura lor.

  10.04.2012 12:13
 • Mai URZICA mai...:

  Sotia ta de acasa care graiesti si ea adevarul, e una: si cu siguranta afirma mai mult adevar decat accepti tu care ai penis! Insa NU o compara cu NIT! Pt. ca ai afirma (fara sa vrei) ca sotia ta in loc de adevar, ar grai in fond, venin, manipulari, minciuni. La NIT, nu era garantizat echilibrul jurnalistic de libera afirmatie a opiniei jurnalistice! Ori erai "jurnalist-comunist pro Rus" DE PROPAGANDA gen MOCKBA, ori taceai fara sa poti sa te intrebi de ce oare Cetataea Alba , accesul la litoral al Moldovei, respectiv Bucovina de Nord si Cernauti NU mai sunt in componenta Moldovei (de fapt din cauza lor a comunistilor abuzivi: asta ca ex. pt. Urzica). Asa ca multa atentie cu METAFORELE tale intre femeia ta si NIT. Sa N-O mai dai in balta, ca nu e deloc frumos! O zi buna si DESTEAPTA-TE ROMANE! Afara jigodiile ruso-comuniste infiltrate din structurile statului de la municipalitate pana la guvernul statului si opozitie! Vrem adevarul despre 07 aprilie 2009, AZI!

  10.04.2012 13:47
 • Urzica:

  Pacat ca avem asa jigodii mioape si cu trei virci in cap, care stiu doar sa insulte. Sunt pe cit pline de ura, pe atit sunt pline si de lasitate. Tot ce am ramas este un rezultat al pseudoeroismului nostru. Si, cred, ca nici in cel mai indepartat timp cu astfel de dementi nu vom obtine reala libertate...

  10.04.2012 17:23