Sursa imagine: hotnews.md

S-a ţicNit şi Publika?

Istericalele devenite brand, ce însoţeau orice dat pe post de NIT, par a fi molipsitoare. Şi se transmit prin eter, cablu, sponsori, teleportări şi, mai ales, prin autosugestii!

Falnica televiziune „singură” şi „unică” a înhăţat din mers (ştafetă?!) virusul NIT-os, pregătit pentru transbordare, manifestând deja primele simptome de isteric-oză.

Pe 10 aprilie 2012, PublikaTv şi-a vărsat revolta că e „atacată şi criticată”, dar şi „boicotată” (!) printr-un ditamai comunicat.

Comunicat în care, haotic, loveşte în toţi: în concurenţă - ziare, televiziuni, saituri; în structurile statului - ministerul de interne, procuratură, SIS; în parlamentari. Dar şi în persoane concrete.

Comunicat în care îi bagă în aceeaşi oală a duşmanilor publi(k/c)i pe toţi cei care au avut, deontologic, nesimţirea să sugereze o legătură între indivizi şi evenimente publice cu – atenţie! - doar două persoane/personaje: nevinovata jurnalistă V. Kriukova şi imacuNata Morari!

Două sfinte!

Că Kriukova ar fi acţionat de capul ei, fără a-şi anunţa superiorii (lucru confirmat şi de evadat, pe care PublikaTv îl consideră doar plecat - „«evadarea» bloggerului”), eliminându-se astfel orice temei legal de acuzare a postului dat, nu contează pentru comunicatori.

Pentru ei nu contează nici că fătuca „din morari” e suspectată de ceva ce ar fi făcut înainte de a le deveni faţă.

Ce treabă are te-ve-u Publika cu aventurile „feciorelnice” ale Nataşei de dinaintea „mariajului” cu Fabrika?!!

De ce sar ca arşi, de la mic la Boţan, toţi ka-iştii, în situaţia în care nimeni nu a arătat cu degetul (arătător) spre întreprinderea privată, fostă cu capital străin Publika Tv/.md/FM?

S-ar putea admite susţinerea acordată angajatei Kriukova, pentru ceva făcut/nefăcut în contextul calităţii sale de angajată, dar cum să înţelegi frontul de bărbaţi falnici (ca cei din emisiunea de marţi) gata să stea zid în faţa atacurilor contra făpturii garante a tele-existenţei lor, Natalia Morari, pentru ceva ce a făcut/nefăcut/desfăcut numita?

Să fie oare explicaţia, una simplă de tot, că PublikaTv nu e nici a numărului unu (unul), nici a numărului unu (altul), nici a altor factori aritmetici mai mari sau egali cu zero, ci este a Nataliei Morari?!

Oare nu e o regulă ca toţi sub-ii să sară în apărarea celui celei care le împarte solde?

De ce PublikaTv vede în luările de poziţie referitoare la Kriukova şi Morari, ca persoane particulare, „că de fapt ţinta reală este Publika TV. Singura televiziune de ştiri din Moldova a devenit ţinta unei ample campanii de discreditare cu scopul de a se face presiuni asupra politicii editoriale a postului.”, rămâne o secret. Un secret de stat?!

Deşi se vrea grav comunicatul publik, acesta e doar un conglomerat de supoziţii subiective, exact ca unele articole, filme, declaraţii pe care le denunţă „principalul formator al agendei publice”  - câtă modestie!

Deşi se vrea zeflemitoare, atitudinea prezentatoarei cu dicţiune deficientă, a permanentului Boţan, a invitaţilor şi-a invitaţilor idioţi, atunci când vine vorbă de experienţa revoluţionară a muscăleştei ostracizate/de-ostracizate Morari, reuşeşte doar să înjghebe – e drept, cu brio – o privelişte penibilă, cu trecere în silă.

Însumate, „gravitatea” comunicatului şi ironia actanţilor, nu că se bat cap în cap, dar îşi mai şi bat joc de cei cărora le adresează depeşe convulsive şi de cei pentru care manifestă doar aroganţă!

Şi, de parcă ar mai fi în timpurile autocrate nu demult apuse, sau de parcă ar fi peştele NIT pe uscatul stropit cu puţină (de suprafaţă) democraţie, PublikaTv trânteşte nuca următoare:

 „pe această cale, facem apel la organizaţiile media naţionale şi de peste hotare, precum şi la instituţiile internaţionale acreditate la Chişinău ca să ia atitudine faţă de presiunile care se fac la adresa Publika TV”.

Abia aşteptăm să mai aflăm o dată că avem ONU în Chişinău!

Autor: Max Ciudin
Sursa: natiadinurma.wordpress.com
12.04.2012 Opinii
6993
0

Comentarii 11

 • Lilian:

  Poate sa va dam cate o mitraliera - sa va rafuiti cu Publika, Nitul, cu toti! Sa ramana doar ce va place, marilor democrati!

  12.04.2012 18:51
 • Сristi:

  Hai dă-ne, că poate ni-a prinde ghini.

  12.04.2012 19:01
 • FOX:

  las-o mai moale, Publika e o TV diversionista, iar Morari - FSB-ista number one! Rusine ca o asa tipa a devenit "fata" acestei televiziuni, care este antinationala si mereu ne convinge ca rusii ne-au scos din rahat si ne-au civilizat...cu exceptia unor jurnalisti, Publika nu are coloana vertebrala, ia asa, o ameba acvatica plutitoare...

  12.04.2012 19:03
 • Lost:

  "Сталинизм в Молдавии продолжается - через моральную дебилизацию населения и политиков, через осмеяние таких качеств как чувство достоинства политиков и собственного народа, которое ежедневно происходит на PubliKaTV. «Demnitatea» и «Verticalitatea» стали ругательными словами на телеканале. Идет постоянное внушение, что электорат не интересует ничего, кроме желудка и удовлетворения примитивных потребностей. Возможно, это справедливо для самих ведущих, которые за хорошую плату готовы переусердствовать в псевдо-советской пропаганде, но это не правда по отношению к подавляющему большинству граждан Молдовы, которые вовсе не являются тем «быдлом», которым их пытаются представить телеведущие Боцан и Морарь. PubliKaTV в их исполнении ведет себя как подразделение, участвующее в психологической войне против собственного народа, навязывая ему комплекс неполноценности и чуждые, циничные стереотипы мышления."

  Ирина Северин: Дефицит лидерства молдавских политиков и скрытая психологическая война

  http://observatormd.blogspot.com/p/blog-page_09.html

  12.04.2012 19:38
 • SIE:

  Securitatea românească în acţiune! Ţinta - Publika TV. Motivul - nu promovează unionismul. Executor - Dan Dungaciu.

  12.04.2012 20:02
 • moldovean:

  asta la voi ii democratie daca inchideti gura la cei care va critica ,asta inseamna guvernare proasta,care se teme de umbra lor mai ales domnul din partidul cu un nume specific moldovenesc P..L(A)

  12.04.2012 21:06
 • moldovean:

  partidul lepadaturilor cu cel mai mic raiting fac acum cea mai mare zarva in parlament ,ei stiu ca suunt ultima oara in parlament si deacea hamaesc la toti pe care ii vad ca le spun ceva adevarat in ochi

  12.04.2012 21:11
 • pt moldovean:

  vrei sa zici socialistii

  12.04.2012 23:29
 • Alex:

  Cine inchide Publica waaai? Comunistii acum inventeaza orice, pentru a isteriza populatia. In felul asta spera sa resusciteze defunta Nit.In ceea ce priveste d-le Morari si Kriukova, sa stabileasca organele gradul lor de vinovatie.

  12.04.2012 23:53
 • eugen:

  totutl deja este clar cea mai buna aparare est atacul, publika o vrea sa o faca pe victima, dar insusi se stie foarte bine ca "televiziunea face stiri" in multe momente si anume ceea ce tine de baghirov e suta la suta coordonata cu directia publika, un simplu exemplu, cum Kriukova putea sa-si i-a cu ea tehnica cu care a filmat fara a nu cere voie de la baietii sefi?

  13.04.2012 09:46
 • EU:

  BRAVO PUBLIKA!!!!!! SUNTETI CEI MAI TARI!!!!!! ATÂTA PUBLICITATE GRATUITA, S-AU PRINS PROSTII!!!!!!! Cit despre jurnalism: niciodata, niciun jurnalist adevarat nu va critica un coleg de breasla pentru un material exclusiv!!! Imi este rusine pentru Moldova si pentru unii oameni care traiesc aici si gindesc ca cetateanul, care a scris aberatia de mai sus cu titlul "S-a ţicnit şi Publika?".

  23.04.2012 16:51