Sursa imagine: parlament.md

Vlad Plahotniuc și mass-media

Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, a avut o întrevedere de lucru cu un grup de jurnaliști americani, prilej cu care a fost luate în dezbatere subiecte privind situaţia politică din Republica Moldova, dar şi despre rolul mass-media într-o democrație, se spune într-un comunicat de presă al legislativului de la Chișinău.

Vlad Plahotniuc a confirmat angajamentul privind procesele de reforme în desfășurare în Republica Moldova.  “Principala noastră preocupare este acum accelerarea procesului de reformă, de modernizare a instituțiilor statului. Este un proces dificil, dar absolut necesar”, a declarat Plahotniuc în cadrul întrevederii. În ceea ce privește domeniul mass-media din Republica Moldova, Plahotniuc a opinat că actualmente R. Moldova se poate lăuda cu mai multe televiziuni care au apărut în ultimii doi ani, o perioadă în care mass-media s-a dezvoltat foarte dinamic și s-a diversificat.

Pe de altă parte, jurnaliștii americani au apreciat eforturile depuse de Republica Moldova pe calea dezvoltării democratice și au exprimat disponibilitatea de a organiza training-uri pentru specialiștii moldoveni din sfera mass-media.

“Având în vedere rolul vital pe care îl are mass-media într-o democraţie, mai ales în Republica Moldova, propunerea mea este să pornim de aici colaborarea dintre cele două state: prin continuarea întâlnirilor, într-o formulă de lucru – cu participarea experţilor americani din domeniul mass-media, care să ofere consultanţă specialiștilor de la Chişinău”, a mai spus Vlad Plahotniuc.

Din cadrul delegației americane fac parte: John Siniff, editorialist la ziarul cu cel mai mare număr de cititori din SUA - USA Today; Steve Smith - jurnalist cu o experiență de peste 35 de ani la posturi locale și naționale din SUA; Lee B. Becker - directorul Centrului Internațional James M. Cox Jr. pentru Training și Cercetare în Comunicare și Media și Tudor Vlad -  director asociat la Centrul Internațional James M. Cox Jr. pentru Training și Cercetare în Comunicare și Media.

Autor: HotNews
Sursa: parlament.md
10.05.2012 Media
6886
0

Comentarii 4

 • eugen:

  cine ce nu ar spune dar acest Vlad plohotniuc, personaj misterios, stie ce face si cu cine trebuie de vazut, urmaresc activitatea lui si mi se pare ca el va fi cel ce va da startul formarii si modernizarii statlui nostru.

  10.05.2012 12:43
 • Alex:

  Stam inca prost la capitolul libertatii presei, avem multe de invatat de la expertii straini si consider foarte bine venita aceasta initiativa a domnului Plahotniuc. Republica Moldova are nevoie mai mult ca niciodata de reforme,pentru ca fara reforme nu ne vom putea integra in UE.

  10.05.2012 15:58
 • dimlex6622:

  Interesant lucru: nici pe jurnal.md, nici pe publika sau unimedia nu au aparut vreo stire cu subiectul acesta. Se vede cat de impartiala este presa moldoveneasca.

  10.05.2012 16:38
 • 16 mai Zi de Doliu National:

  Sustin initiativa lui Mihai Ghimpu si Dorin Chirtoaca! Afara rusii comunisti, socialisti si imperialisti care de acum 200 de ani, isi bat joc de meleagurile lui Stefan cel Mare si Sfant! 16 mai nu trebuie uitat

  10.05.2012 17:05