Sursa imagine: captura Facebook

Marian Lupu nu mai are loc în Partidul Democrat

Pentru mine Marin Lupu era unul din cei mai antipatici politicieni. A devenit şi mai greu de acceptat după ce a onorat oferta lui Plahotniuc şi a demarat negocierile cu PCRM, înainte de a forma AIE 2.

Între timp, Lupu a mai tăiat din discursurile pro-ruseşti, a devenit mai calculat la vorbă şi aparent s-a apucat de lucru. Cu toate astea pot afirma că nu mai este atât de insuportabil ca pe timpuri, cel puţin pentru tinerii care detestă orice fost produs comunist.

Când şi de ce a pierdut poziţia de lider?

În 2012 Lupu a pierdut poziţia de lider în PD. De acest lucru s-a ocupat Vlad Plahotniuc care a început a avea temeri că actualul Preşedinte al Parlamentului ar putea să-şi ia rămas bun de la el. Plahotniuc mereu a avut cel puţin un plan b, la fel cum şi în 2009 a fost „skolizkii”, fiind singurul personaj care a guvernat mereu. Din planul B face parte trei acţiuni: introducerea votului uninominal, un partid nou despre care veţi afla mai multe în curând şi, evident, dezvoltarea mass-mediei personale pentru a acoperi primele două obiective.

Poate exista Plahotniuc fără Lupu?


Niciodată n-am crezut în PR-ul negativ. Asta înseamnă să faci cunoscut un produs dar să nu-l poţi vinde. De aceea Plahotniuc nu se va ridica niciodată mai sus decât poate vedea acum. Din acest motiv va miza pe personalităţile care le dezvoltă acum cu grijă (Pavel Filip ar putea fi un succesor bun, nu-l subestimaţi).

Lupu nu va pleca acum din PD. Nu există circumstanţele potrivite pentru Plahotniuc deoarece planul e abia la început de cale. El şi-a pierdut vocea care mai răsuna tare în 2009, de aceea nu mai are loc în Partidul Democrat, cel puţin poziţia de lider.
 

Autor: Andrei Fornea
Sursa: andreifornea.com
28.05.2012 Opinii
5373
0

Comentarii 2

  • eugen:

    totamente nu sunt de acord cu tine...este o opinie creata la personal si singular, fiecare vede si aude doar ceea ce vrea, dar realitatea e alta, Lupu este adevaratul Lider al mPDM, tandemul lupu Plohotniuc este unul foarte si foarte bun, e precum Medvedev si Putin, pina la urma daca se vor succesa unul pe altul e ceva normal, dar pentru mine spre exemplu vad doar in functia de presedinte al PDM doar pe Lupu.

    29.05.2012 09:51
  • Nikushor:

    Andrei Fornea lucreaza, a scris asa cum a vrut cel care a comandat articolul. Asa-i la noi, nu exista nici un comentator politic, analist si mai ales bloger care sa fie impartial, obiectiv si mai ales sincer, toti cauta sa faca bani. Nici nu atrag atentia la ce scriu ei, pentru ca nu conteaza opinia lor, foarte bine vedem cum evolueaza fiecare partid, lider si singur imi fac concluzia. In cazul de fata: PDM este un partid al liderilor !!!!

    29.05.2012 16:20