Sursa imagine: new.inprofunzime.md

AIE comite o gafă de proporţii, analist

Fracţiunile parlamentare din Alianţa pentru Integrare Europeană comit o mare greşeală încercând să limiteze dreptul de a forma o fracţiune parlamentară pe segmentul de stânga. Analistul politic Anatol Ţăranu a declarat pentru Info-Prim Neo că prin aceasta AIE îi ajută pe comunişti să-şi păstreze monopolul asupra segmentului parlamentar.

„Şi eu, sincer vorbind, nu înţeleg de ce alianţa comite o gafă de asemenea proporţii. Este o iniţiativă care îi favorizează categoric pe comunişti şi defavorizează alianţa şi democraţia per ansamblu a Republicii Moldova, pentru că nu permite constituirea unui oponent şi a unui concurent comuniştilor de stânga”, a menţionat analistul. Potrivit lui Anatol Ţăranu, formarea noii fracţiuni anunţate nu înseamnă altceva decât spargerea monopolului PCRM asupra segmentului de stânga în Parlament.

Şapte deputaţi, care au părăsit în diferite perioade fracţiunea PCRM, au anunţat, la 12 octombrie, despre formarea unei noi fracţiuni parlamentare, a deputaţilor independenţi. În aceeaşi zi Parlamentul a votat în prima lectură un proiect legislativ, înaintat de PL, care limitează dreptul de a crea fracţiuni parlamentare la primele 10 zile de la constituirea legislativului. Liberalii su cerut ca proiectul să fie votat şi în a doua lectură, dar fracţiunea PLDM a spus că mai are nevoie de timp pentru a-l studia. Cât priveşte legalitatea constituirii fracţiunii deputaţilor independenţi, spicherul Marian Lupu a spus că nu are un răspuns şi trebuie să consulte juriştii legislativului în acest sens.

Autor: info-prim.md
13.10.2012 Opinii
5637
0

Comentarii 0