Sursa imagine: imagine simbol

De ce mai marii Partidului Democrat din Moldova se tem de numirea lui Donciu?

... Scandalul din jurul Comisiei Naționale pentru Integritate a avut un singur scop – discreditarea acestei structuri și crearea în societate a unui sentiment de neîncredere în acesta. Bătălia care s-a dat între democrați și liberali pentru conducerea acestei instituții a fost una dură și a durat mai bine de un an. Acesta a fost adevăratul motiv pentru care majoritatea parlamentară a amânat începutul, la 1 martie 2012, a activității acestui unic instrument de control al averilor mai marilor țării.

Motivul principal al fratricidei lupte din alianța aflată la guvernare a ținut de lipsa unei înțelegeri asupra candidaturi persoanelor care vor ocupa funcțiile de conducere. Partidul Democrat a optat permanent pentru candidatura Cristinei Cojocaru în timp ce liberalii l-au vrut în frunte pe candidatul lor.

Insistența cu care domnul Ghimpu îl apără pe Donciu vine de la faptul că noul director al instituției responsabile de verificarea declaraţiilor pe venituri şi proprietăţi, a demonstrat anterior că este un om cinstit.

Donciu a fost primul care în timpul guvernării comuniste nu s-a supus indicațiilor venite din partea unor oficiali, ce aflați pe timpuri în înalte structuri ale statului, sunt prezenți acum în conducerea de vârf a Parlamentului și a Partidului Democrat din Moldova.

Aflate mult deasupra conflictului dintre liberal și democrați, afirmațiile preşedintelui fracţiunii parlamentare liberal-democrate, Valeriu Streleţ, vin oarecum în sprijinul onestității lui Anatolie Donciu. “Experiența lui Donciu este una care aduce plus de valoare. Dacă societatea civilă are probe juridice şi insistă asupra revizuirii acestui proces, nu exclud că am putea discuta despre acest subiect. Deocamdată însă argumentele prezentate de organismele de specialitate, însărcinate cu controlul persoanelor nominalizate, au fost mai mult decât plauzibile", a spus liberal-democratul.

În anul 2004, odată cu numirea în funcție de director al CCCEC a domnului Mejinschii, la indicații venite din exterior, Donciu a fost demis din funcția de director al Departamentului de urmărire penală a CCCEC. Care era dosarul administrat de Donciu ce a trezit atunci atît de mair îngrijorări?

De ce mai marii Partidului Democrat din Moldova se tem de numirea lui Donciu? Nu oare pentru faptul că dumnealui nu poți să-i reproșezi ceva?

Integral articolul poate fi citit AICI.

Autor: Victor Nichituș
Sursa: victornichitus.blogspot.com
05.11.2012 Opinii
4851
0

Comentarii 5

 • Grigore Calcea:

  Este evident ca Autorul materialului este platit de Filat. Se bate doar in PDM si PL.
  Cu acelasi succes am putea pune titlul De ce mai marii Partidului Liberal Democrat din Moldova se tem de numirea lui Donciu?
  Autorul nu a adus nici un argument plauzibil.
  Rahat, dar nu jurnalism. Si inca Blogherse mai numeste.. tiphu...

  05.11.2012 12:06
 • jios:

  Las-ka-i ghini. :)) Las-a bata-n drujii pederisti.

  05.11.2012 12:19
 • Grigore Calcea:

  Pai daca vor sa bata in PD sau PL, macar sa vina cu niste argumente cat de cat plauzibile.
  Cred ca filat a inceput sa economiseasca pe PR. Tigarile oare nu mai aduc profit?

  05.11.2012 12:34
 • jios:

  da, cred ca tigarile nu mai aduc profit, deoarece a inceput sa se imparta cu plahotniuk...

  05.11.2012 13:36
 • vladimir:

  PD a optat pentru un reprezentant al Societatii Civile in aceasta functie, ce fel de intoxicare e asta precum ca s-ar teme de ceva???
  Un articol de doi bani, deja mii sila cind vad asemenea abordari....

  12.11.2012 11:20