Sursa imagine: publika.md

Rezultatele BOP trebuie să pună AIE pe gânduri, opinie

Analistul politic, Igor Boţan, crede că rezultatele Barometrul de Opinie Publică (BOP) trebuie să-i pună pe gânduri pe reprezentanţii Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE), deoarece, comparativ cu perioada de guvernare a comuniştilor, a crescut numărul celor nemulţumiţi de direcţia în care merg lucrurile în Moldova, transmite Info-Prim Neo.

Igor Boţan a declarat în cadrul emisiunii „Fabrica” de la Publika TV că, potrivit rezultatelor BOP din anii de guvernare comunistă, numărul celor care cred că Moldova merge într-o direcţie greşită oscila între 50 şi 60 procente, pe când acum numărul acestora este între 70 şi 80 de procente. Analistul admite că aceste rezultate ale Barometrului se pot reflecta şi asupra rezultatelor unor eventuale alegeri parlamentare.

Participanţii la emisiune au mai admis şi faptul că la următoarele alegeri parlamentare poate apărea o a treia forţă în viaţa politică a Republicii Moldova, deoarece cetăţenii nu sunt mulţumiţi nici de alianţa de guvernare, nici de prestaţia opoziţiei, şi astfel s-ar putea să-i taxeze şi pe unii, şi pe alţii.

Institutul de Politici Publice a făcut publice rezultatele Barometrului de Opinie Publică marţi, 20 noiembrie. Conform acestuia, aceleaşi patru partide ar accede în Parlamentul Republicii Moldova în cazul unor eventuale alegeri.

Potrivit BOP, 24,6% din respondenţii din întreg eşantionul ar vota pentru PCRM; 22% ar vota pentru PLDM; 11,2% ar vota pentru PDM, iar 9,1% ar vota pentru PL. În comparaţie cu sondajul realizat în luna mai, PCRM înregistrează o scădere cu 3%, iar PL cu 4%. PLDM şi PDM, dimpotrivă, ar avea cu 3% mai mulţi votanţi.

Autor: info-prim.md
21.11.2012 Opinii
7163
0

Comentarii 1

  • colombo:

    Mare mincinoşi aceşti "sociologi" împreună cu manipulatorii de la Fabrica.
    La următoarele alegeri banul va fi "hotărâtor" pentru mulţimea "prostită".

    24.11.2012 19:32