Sursa imagine: europalibera.org

Plahotniuc este prea puternic ca să fie demis, opinie

 

Ex-premierul moldovean, Ion Sturza, a sugerat într-un interviu acordat postului de radio „Europa Liberă” că prim-vicespicherul Vlad Plahotniuc este prea puternic pentru a fi demis din funcție. Pentru demiterea lui Plahotniuc din funcția de prim-vicespicher pledează PRCM și liberal-democrații. 

Ion Sturza spune că demiterea lui Plahotniuc se va termina „cu nimic”. 

„Trebuie să recunoaştem că este prea puternic, mai ales, în această luptă subterană. Domnul Plahotniuc poate să aibă foarte mari probleme, dacă dialogul cu dumnealui sau concurenţa politică, sau lupta de idei va fi făcută la lumină, va fi făcută în spaţiul public. Atât timp cât acest dialog are loc acolo unde are el loc, prin tot felul de înţelegeri, de repartizări, de sfere de influenţă, de fluxuri financiare, aici el este extrem de puternic, la întuneric”. 

În interviul citat, Sturza susține că „dacă îl scoţi la  lumină, lucrurile se vor schimba dramatic. Or, el se va schimba, până la urmă, ceea ce eu cu greu cred.”

Omul de afaceri Ion Sturza a deținut funcția de prim-ministru al R. Moldova, preț de câteva luni, în 1999.

Autor: HotNews
Sursa: europalibera.org
21.01.2013 Opinii
3404
0

Comentarii 3

 • Catalina:

  Dupa parerea mea,functia detinuta de Plahotniuc la moment este bine meritata iar pentru actiunile pe care le intreprinde este sustinut de o mare parte din populatiei. Are in spate o echipa puternica politica careia este atingerea bunastarii de catre cetateni,motiv din care este cel mai puternic partid de la moment!!

  21.01.2013 19:27
 • Sergiu:

  Nu cred ca exista la moment vre-un politician ideal dar cert este faptul ca Plahotniuc isi indeplineste bine functiile de baza si are o activitate politica foarte buna. Chiar sa luam si ultima propunere legislativa si vom observa va promoveaza o politica echilibrata bazata total pe valorile democratice!!

  21.01.2013 19:51
 • leonid:

  Nu vad nici un motiv ca Plahotniuc sa fie demis. Nimi omul nu a incalcat. Pur si simplu se face un joc murdar pentru a scade din imaginea acestuia si a partidului din care face parte, PD. Mai ales ca dinsii in ultimul timp au inregistrat o crestere in toate planurile.

  23.01.2013 09:53