Sursa imagine: dietetik.ro

Alimentele degresate pot afecta silueta. Iată cum

Dacă aveţi în faţă un produs sărac în grăsimi şi un altul plin de grăsimi, în alegeţi pe primul pentru a vă asigura că nu puneţi kilograme în plus, nu-i aşa? Ei bine, greşiţi! Specialiştii atrag atenţia că low-fat şi fat-free nu înseamnă întotdeauna mai puţine riscuri pentru siluetă, iar în multe alimente, grăsimea este înlocuită cu zahăr, adică cu calorii. Multe!

"Oamenii nu-şi dau seama că alimentele degresate sau conţinând-o în cantitate mică nu sunt întotdeauna şi sărace în calorii", susţine Brian Wansink, cercetător şi doctor în ştiinţe medicale, unul dintre autorii cărţii Mindless Eating: Why We Eat More Than We Think. Gustările low-fat au cu circa 11% mai puţine calorii decât variantele cu grăsime, nu mai puţine, cum am fi cu toţii tentaţi să credem.

În studiul Can 'Low-Fat' Foods Lead to Obesity, apărut în 2006, în publicaţia Journal of Marketing Research, se demonstra cum alimentele low-fat nu vor rezolva niciodată problema obezităţii globale.

Autor: gandul.info
25.02.2013 Caleidoscop
4022
0

Comentarii 0