
Alimentele degresate pot afecta silueta. Iată cum
Dacă aveţi în faţă un produs sărac în grăsimi şi un altul plin de grăsimi, în alegeţi pe primul pentru a vă asigura că nu puneţi kilograme în plus, nu-i aşa? Ei bine, greşiţi! Specialiştii atrag atenţia că low-fat şi fat-free nu înseamnă întotdeauna mai puţine riscuri pentru siluetă, iar în multe alimente, grăsimea este înlocuită cu zahăr, adică cu calorii. Multe!
"Oamenii nu-şi dau seama că alimentele degresate sau conţinând-o în cantitate mică nu sunt întotdeauna şi sărace în calorii", susţine Brian Wansink, cercetător şi doctor în ştiinţe medicale, unul dintre autorii cărţii Mindless Eating: Why We Eat More Than We Think. Gustările low-fat au cu circa 11% mai puţine calorii decât variantele cu grăsime, nu mai puţine, cum am fi cu toţii tentaţi să credem.
În studiul Can 'Low-Fat' Foods Lead to Obesity, apărut în 2006, în publicaţia Journal of Marketing Research, se demonstra cum alimentele low-fat nu vor rezolva niciodată problema obezităţii globale.
-
Cu suportul Poloniei, în orașele-poli de creștere Edineț și Soroca vor fi instituționalizate Unități de implementare a proiectelor
10.08.2022 -
PREZENTAREA STUDIULUI PRIVIND CALITATEA SERVICIILOR EDUCAȚIONALE ȘI DE ANGAJARE, OFERITE TINERILOR NEET AFLAȚI ÎN CONFLICT CU LEGEA
09.08.2022 -
Termeni de referință pentru contractarea serviciilor de elaborare a studiului privind specializarea inteligentă în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova
09.08.2022 -
Condiții inovatoare pentru industriile creative din Moldova, cu suportul Programului Transnațional Dunărea
05.08.2022 -
CALM către Președinta Maia Sandu: „Fără reforma APL II nu poate fi descentralizare și nici integrare în UE!”
04.08.2022
Video Line
-
Vorbesc româneşte, sunt român
03.05.2014 -
Inaugurarea patinoarului de la Bălți
31.01.2014 -
Filarmonica de Stat Iași cântă la Bălți
18.01.2014
Comentarii 0