Sursa imagine: flux.md

Supărarea politică a lui Ghimpu și onoarea ofițerului Marinuța

Vitalie Marinuța, actualul ministru în exercițiu al Apărării, l-am văzut o singură dată. A venit la o lansare de carte. Era Cine suntem noi? de Dan Dungaciu. Nu a adus batalioane ca să facă figurație la acea lansare. A venit ca un cititor. Singur. Și cu o carte cumpărată. Pentru autograf.

Mai știu că revista Punkt s-a înțeles să fotografieze niște domnișoare, acoperite cu tricolor, pe fundalul soldaților Armatei Naționale. Marinuța a acceptat inițial. După aia a văzut domnișoarele. Și pentru binele soldaților nu le-a permis să fotografieze. Domnișoarele erau prea sexy. Punkt-ul s-a supărat. Eu l-am înțeles.

Mai știu că a făcut niște reforme în regulamente, în cadență.

Nu știu cum reușește să îmbrace și să hrănească Armata Națională. Nu știu cât e de pregătită Armata Națională. Probabil, trebuia de făcut o armată profesionistă. Poate și se face. Nu cunosc detalii. Și nu mă interesează. Știu de scandalul cu armamentul vândut Armeniei. Dar nu cred că decizii de acest gen sunt luate doar de către ministrul Apărării. Avem cazul Pasat.

Supărarea  politică a lui Ghimpu și reacția ofițerului Marinuța ar putea declanșa reacția ofițerilor Armatei Naționale. Ar putea să nu fie politică. Ar putea fi vorba de onoare. E o noțiune din afara politicului. Și nu are nimic cu primăvara.
 

Autor: Gheorghe Erizanu
Sursa: erizanu.cartier.md/
27.03.2013 Opinii
6347
0

Comentarii 6

 • eugen:

  pai nu moare lumea daka nu va mai fi Marinuta in calitate de ministru a apararii,sunt mai experimentate persoane ca el care ar putea detine aceasta functie,

  27.03.2013 09:53
 • ada:

  Adica cum, DL Ghimpu se duce si se roaga, ca sa accepte o postura ,ori alta, cineva din afara partidului, pai se vede ca nu au specialisti, ca apoi sa-i faca cu ou si otet, DL Marinita, parerea mea, un om cumsecade, si cu vizarile de armament, nu a hotarit el singur.

  27.03.2013 10:38
 • Alegător:

  La dl M. Ghimpu ca și la tov. V. Voronin politica de cadre este nu doar compromisă, ba chiar dăunătoare, și nu doar intereselor naționale ci și celor de partid! Au promovat la funcții cheie (contrariu promisiunilor făcute în companiile electorale, cum ar fi: în bază de concurs, transparent și doar persoane competente, cu experiență etc.) niște mucoși, necunoscuți de nimeni și plini de orgolii, ca mai apoi să culeagă "roade" meritată.
  Cu asemenea principii în politica de cadre nu mai ieșim noi din chinzeacul (criza) politic și economico-financiar pe care ne l-a lăsat regimul totalitar ruso-bolșevic.

  27.03.2013 10:40
 • cetăţean:

  Dacă voi alege între Ghimpu şi Marinuţa, atunci sigur este Marinuţa, el e unicul din PL care s-a manifestat pozitiv, toţi ceilalţi s-au ocupat cu hotărîrea problemelor personale pentru a se menţine la "treucă" - vorba lui Ghimpu. Marinuţa merită să fie la cîrma PL şi numai atunci acest partid are şanse.

  27.03.2013 11:56
 • io:

  Marinuța este un liberal responsabil!

  27.03.2013 12:08
 • carizma:

  Nu e mare pierdere daca Marinuta nu va mai fi ministru Apararii, sunt inca zeci de oameni competenti care ar face treaba in acest domeniu...oamenii trebuie apreciati dupa fapte corecte dar nu care au minciuni la spate!

  27.03.2013 16:01