Sursa imagine: ipn.md

Neafiliaţii îl vor vota pe Vlad Filat pentru că altfel nu vor accede în Parlament, analist

Deputaţii neafiliaţi îl vor vota pe Vlad Filat la funcţia de prim-ministru, pentru că altfel vor avea loc alegeri anticipate şi ei nu vor mai accede în Parlament. De această părere este analistul politic, Anatol Ţăranu, care s-a expus în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public TV, transmite IPN.

„Deputaţii neafiliaţi nu au nici o şansă să acceadă în viitorul Parlament, poate o mică şansă o are grupul Dodon. Din acest punct de vedere, deputaţii neafiliaţi sunt interesaţi să excludă alegerile anticipate. Târgul politic include şi posturi de ministru, dar ar putea să se satisfacă cu lucruri mult mai simple”, a spus analistul politic.

Anatol Ţăranu a menţionat că deputatul neafiliat, Igor Dodon îl va vota pe Vlad Filat şi pentru ca să-l excludă de la guvernare pe Mihai Ghimpu, liderul PL.

Analistul a spus că din unele declaraţii ale deputatului neafiliat Sergiu Sârbu, s-a înţeles că acesta ar putea să-l voteze pe Vlad Filat, deputatul Vadim Mişin este legat de Vlad Filat, iar deputatul Mihai Godea nu exprimă propria poziţie, „ceea ce spune el aparţine altcuiva”.

Un alt analist prezent la emisiune, Nicolae Negru, a spus că deputaţii neafiliaţi ar putea să voteze, dar aceasta depinde doar de PDM.

Expertul constituţional Vitali Catană, a menţionat că şi PL ar putea să-l voteze pe Vlad Filat, din cauza alegerilor anticipate, pentru aceasta Mihai Ghimpu ar putea găsi pretextul să adune din nou Consiliul partidului şi să se întâmple în aşa fel că acesta să decidă votarea lui Vlad Filat.

Liderul PLDM Vlad Filat este candidatul desemnat de către preşedinte Nicolae Timofti pentru funcţia de prim-ministru

Autor: IPN
Sursa: ipn.md
11.04.2013 Opinii
4165
0

Comentarii 5

 • eugen:

  Taranu :) asta nu e analist, asta e propagandistul lui Filat, care il va ridica in ceruri pe Filat atit timp cit e la putere.

  11.04.2013 13:22
 • carizma:

  Negru este sluga lui Filat si s-o gasit mare analist, asta sunt as aniste pareri de incurajare pentru patronul sau

  11.04.2013 15:17
 • Ion:

  Sau cu votul lor sau fara votul lor . oricum Filat nu are succes..sa mai fie premier..e gata cu cariera si viitoul lui , Filat e un mafiot si un mort politic

  11.04.2013 15:30
 • gindliber:

  Bine spus, insa mai este o idee, care defapt este principala: socialistii vor face exact ceea ce le va spune Plahotniuc, totul depinde de el.
  Insa prin asemenea declaratii ei pun sub semnul intrebarii viitorul european al Republicii Moldova, pentru ca doar cu Vlad Filat in frunte putem obtine integrarea europeana.

  11.04.2013 23:15
 • eugen:

  pai il vor vota ca alta sanse de accede in parlament nu vor mai avea acesti neafiliati,si ei tot ar trebui sa ia pilda de la PD,sai pue niste conditii riguroase lui filatal..sa nu mai fie cum a fost doar pentru el tot,,ajunge cit sia batut jok de popor

  12.04.2013 09:48