Sursa imagine: europalibera.org

Decizia CC este una corectă, expert

Hotărârea Curţii Constituţionale prin care s-a decis că este ilegală revocarea fostului procuror general Corneliu Gurin, de către Parlament, este corectă şi era previzibilă. Mai mult, era clar că mai multe legi, adoptate de PLDM şi PCRM pe data de 3 mai, vor fi contestate la Curte. De această părere este expertul în drept constituţional, Vitalie Catană.

"Decizia Curţii Constituţionale era aşteptată. Toate legile adoptate de PLDM şi PCRM se vor confrunta cu această problemă a constituţionalităţii. Curtea a luat o decizie corectă. Eu cred că PLDM nici nu s-a îngrijorat privind constituţionalitatea acestor legi. Sau era creată o majoritate parlamentară sau se ajunge la alegeri anticipate, adică la varianta zero", a mai spus expertul.

Autor: publika.md
20.05.2013 Opinii
3571
0

Comentarii 2

  • eugen:

    aici intradear ca unui student de a drept anul I ii este evident ca Filat cu Voronin au incalcat orice lege, prin votul lor comun, atac asupora constitutiei tarii.

    20.05.2013 17:18
  • Liviu:

    Eu cred ca a fost clar din start ca actiunile comune a PLDM/PCRM au fost neconstitutionale si neintemeiate,prin care pur si simplu s-a dorit destabilizarea situatie si nu este exclus obtinerea controlului asupra Procuraturii!!!!

    20.05.2013 19:30