Sursa imagine: b365.ro

Mare atentie la apa din cuburile de gheata

O echipa de cercetatori a analizat apa din cuburile de gheata din bauturile de la fast food. In sase unitati fast food din zece, apa din cuburile de gheata a fost mai bogata in bacterii decat cea de la toaleta. Oamenii de stiinta spun ca de vina ar fi lipsa de igiena – aparatele de gheata nu sunt curatate cum trebuie si/sau salariatii nu respecta riguros igiena, scrie Daily Mail.

Oamenii de stiinta de la laboratorul care a tras aceasta concluzie au analizat cuburi de gheata din unitati KFC, McDonald’s, Burger King, Nando’s, Pizza Hut, WagaMama. Rezultatele le-au dat de gandit nu numai lor, ci si consumatorilor. Cuburile de gheata de la Nando’s, de exemplu, contineau 2.100 micro-organisme pe milimetru de apa inghetata, fata de 1.300 in apa de la toaleta. Si la McDonald’s cuburile de gheata aveau mai multe bacterii (1.400) decat apa de la toaleta (260). Cel mai mare numar de bacterii a fost gasit in cuburile de gheata de la Pizza Express (3.200).

Vestea buna pentru consumatori este ca acest lucru nu reprezinta un pericol real pentru sanatatea consumatorilor. Totusi, aceste cifre ar fi suficiente pentru inchiderea unor unitati din motive sanitare, adauga Daily Mail.

Cercetatorii considera ca numarul mare al bacteriilor din cuburile de gheata se datoreaza lipsei de igiena – fie aparatele de cuburi nu sunt curatate in mod regulat, fie salariatii nu sunt destul de curati pe maini cand pregatesc cuburile.

Autor: Daily Mail
Sursa: efemina.ro
08.07.2013 Caleidoscop
3895
0

Comentarii 0