Sursa imagine: instilulmeu.ro

Pentru a găsi bărbatul ideal, femeia are nevoie de 5 dezamăgiri

Oamenii învaţă din greşelile proprii? Nu întotdeauna, dar se pare că cel puţin în dragoste greşelile ne sunt de folos. Un studiu recent a arătat că pentru a ne găsi sufletul pereche avem nevoie de cel puţin 5 dezamăgiri.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că inima are nevoie de 5 înfrângeri pentru a-şi găsi dragostea adevărată. Din studiu a reieşit că, la o lună după prima întâlnire, femeile îşi pot da seama dacă relaţia poate funcţiona sau nu.

Dintre femeile incluse în studiu, una din cinci avea deja un copil cu un alt bărbat înainte de a găsi marea iubire. Partea bună este că majoritatea femeilor incluse spun că au găsit partenerul perfect înainte de a împlini 30 de ani.

Un colectiv de cercetători au realizat un studiu care demonstrează că persoanele care încă îşi iubesc partenerii care i-au respins demonstrează încă o dată că pasiunea "dragostei romantice" este mai curând o stare motivată de orientare către un scop decât o simplă emoţie".

Creierul uman are nevoie de câteva încercări de a înţelege de ce are nevoie, din acest motiv unele relaţii eşuează.

Psihologii afirmă că dezamăgirea este o senzaţie cu două componente: una afectivă şi una raţională. La nivel afectiv, simţi că ai o nevoie care nu a fost satisfăcută şi atunci reacţiile posibile variază în funcţie de caracter şi de circumstanţe.

Unele persoane tind să învinovăţească pe alţii pentru eşecul lor. Fie că este adevărat sau nu că alţii le-au provocat eşecul respectiv, ele cred acest lucru pentru că le este mai uşor să considere că alţii au greşit. Iar atunci fie se răzbună, fie continuă pur şi simplu în acelaşi mod. Practic, este vorba de o fugă de eşec.

Autor: zumi.md
02.08.2013 Caleidoscop
6044
0

Comentarii 0