Sursa imagine: vox.publika.md

Tkaciuk a rămas să dezbată cu Munteanu libertatea presei

Am ajuns, Doamne, să o vedem şi pe asta – comuniştii să sară în apărarea libertăţii de exprimare în Moldova! Astfel, Partidul Comuniştilor a convocat pentru astăzi o şedinţă a Parlamentului, care să examineze scandalul legat de dispariţia a trei posturi TV din grila unor cablişti. Doar că, de această dată, coaliţia a fost suficient de inteligentă şi nu a făcut jocul pe care a mizat PCRM.

Toate cele trei partide din arcul guvernamental au boicotat şedinţa, astfel că, în lipsă de cvorum, Parlamentul nu s-a putut întruni. Aşa că PCRM nu a putut să joace circul pe care l-a orhestrat. Cum spuneam şi într-o postare anterioară, Partidul Comuniştilor ar trebui să fie ultimul în lista apărătorilor mass-media.

PCRM s-a agăţat de această tema, cu scop evident electoral, mizând pe o nouă criză politică gen „Păderea Domnească”. Cât de ipocriţi însă pot fi comuniştii, ca să vorbească despre libertatea presei?! Când au fost ei sinceri, apărătorii mass-media: Atunci când Munteanu ameninţa o jurnalistă de la Publika? Când CCA-ul a refuzat să prelungească licenţa Pro TV, căpătată abia după proteste? Când generalul Voronin a închis tot ce însemna presă liberă între 2001 şi 2009? Când au fost puse pe brânci cotidianele guvernamentale Moldova Suverană şi Nezavisimaia Moldova? Când a fost închisă agenţia de ştiri independentă BasaPress? Când Voronin chema la conferinţe de presă doar licheii de la Nit? Presa din Moldova, cu siguranţă, nu are nevoie de aşa „apărători”. Aşa că, Tkaciuk şi Muntean să se lămurească între ei cum ştiu de presă liberă şi… s-o lase un pic mai moale! 

Autor: Ion Manole
Sursa: vox.publika.md
20.01.2014 Opinii
6451
0

Comentarii 4

 • Oleg:

  Mdaaa astia sint marii aparatori ai presei cei care ataca jurnalistele si le ameninta in direct, cei care fac jurnalistii in toate felurile la toate colturile, e o mizerie totala ceea ce fac comunistii, mii sila de ei ....

  20.01.2014 16:20
 • Mircea:

  Chiar o rusine si o mizerie ceea ce fac comunistii, m-am saturat de prostia lor, asemenea oameni nu au ce cauta prin parlament, acolo avem nevoie de oameni responsabili nu de circari si clovni al de Petrenco, Muntean, Tkaciuc si restul din gasca pucelusilor roz.....

  20.01.2014 16:23
 • Vasile:

  Dupa cum enunat si Corman, Comunistii ar trebui sa se valorifice mai mult, macar sa incerce daca pina acum inca nu au facut niciodata,sa vina cu proiecte viridice si utile dar nu doar cu polemici si birfe pentru un circ de doi bani!

  20.01.2014 17:01
 • Ion:

  Daca acestia sunt aparatori ai presei atunci e de rau... Ei mai bien timp de 8 ani cit au fost la guvernare faceau astfel de dezbateri dar nu acum cind presa se bucura de cea mai mare libertate de la existenta RM, si e clar ca totul ce am vazut zilele trecute cu Jurnal a fost un circ de doi bani organizat de Mocanu si comunisti prin polemizare si politizarea unor probleme tehnice aparute intre Sun Comunication Si Jurnal TV!

  20.01.2014 17:04