Sursa imagine: gandrabur.net

Au apărut organizatorii protestului? Renato Usatîi şi Petkov îndeamnă lumea să vină în PMAN

Alexandru Petkov, activistul lui Renato Usatîi, a sărit ars de bucurie că o mână de tineri s-a apucat să organizeze un protest pașnic în centrul Capitalei. Acesta a băgat imediat pe Facebook mesaje că va participa la măsura anti-guvernamentală, însă, evident, nu va striga „Jos Comunișii””, sau ”Vrem în Uniunea Europeană!”. Acesta are de gând să strige din nou că este revoluție în Moldova, și va încerca să bage printre „pașnici” mai multe persoane dubioase.

Am atenționat încă de ieri despre posibilele provocări la protestul de azi. Puțini care m-au crezut și puțini sunt cei care-l urmăresc pe acest pro-rus, Petkov, pe rețelele de socializare. Probabil toți au uitat deja ce au găsit polițiștii acasă la activiștii lui Renato. Voi credeți că a fost găsit tot arsenalul? Prea bine că nu! Nimeni nu știe câte grenade mai dețin acești „politicieni” înflăcărați, așa cum nimeni nu știe unde acestea ar putea fi aruncate.

Colac peste pupăză, politicianul pribeag, Renato Usatîi, îndeamnă și el ca toți „nemulțumiții” să iasă astăzi în stradă. Probabil el este unicul „politician” care o să lipsească azi în Piață… Ați dus dorul? El spune că vine și va fi aproape de voi! El va fi unul din cei care vor conduce coloanele de protestatari?

De ieri până azi am citit zeci de comentarii unde sunt blamat că vreau să stric protestul și că chem oamenii să rămână acasă, precum că accept alianța PD – PLDM (PCRM). Nu, nu accept această alianță, însă nu vreau ca persoanele dubioase, cele despre care am scris ieri, precum și Petkov alături de ortacii săi, din numele lui Usatîi, să-mi strige la ureche despre valori politice. Ei nu sunt cei împuterniciți să cheme oamenii în stradă! Au organizat măsuri de protest până acum, însă toți „protestatarii” au fost din Găgăuzia. Parcau autocarele pe str. Lazo și pe Armenească. Ei știu că oameni sănătoși la minte nu vor putea aduna niciodată, iar din acest motiv au decis să iasă azi cu discursuri și provocări în fața celor adunați de altcineva, de niște tineri care au avut în gând doar să citească o proclamație și să plece din Piața Marii Adunări Naționale.

Până la urmă, aceasta este așa-zisa manifestare pro-europeană de astăzi? Se dă startul cu „pro UE” și se încheie ”sărbătoarea” cu mesaje „pro Rusia?”.

Risc să fiu blamat și astăzi. Până la „marele protest” au rămas mai puțin de două ore. Nu vreau să fie liniște în Piață. Vreau să mă greșesc, iar cele scrise de mine să fie doar un text discutat, ca un posibil scenariu.

Autor: Gandrabur Corneliu
Sursa: gandrabur.net
25.01.2015 Opinii
3764
0

Comentarii 2

  • Valeriu:

    Oamneni buni, stati acasa! Nu va dati provocati de Mihai Ghimpu si Partidul Liberal – un partid proroman, nu va dati provocati de Dodon si Usatai – partide proruse! Acum la carma tarii au venit trei mari formatiuni politice: PLDM, PDM si PCRM care sunt partide stataliste, care vor pastrarea independentei, care nu doresc ca noi sa devenim robii Rusiei sau robii Uniunii Europene, care sunt pentru neutralitatea tarii! Fiti calmi! Nu va dati la provocatii! Domnii Lupu, Plahotniuc, Filat, Voronin ne doresc doar binele noua cetatenilor Moldovei! Nu avem nevoie de procurori straini sau alti "nacealnici" de peste hotare! In gospodaria noastra, in casa noastra trebuie sa fie oamenii nostri stapaini! Domnii Vlad Plahorniuc, Vlad Filat si Vladimir Voronin sunt cei trei piloni pe care sta stabilitatea noastra, neutralitatea tarii noastre – Republica Moldova!

    25.01.2015 12:15
  • AJUTOOOOOR:

    doar prosti sa fie acei care vor iesi la aceste proteste.Noi vrem liniste si pace, nu vrem sa ne mai ducem sa provocam linistea. Acesti pro-rusi sunt porniti pe razboi, dar de fapr ei nu stiu ca noi populatia suferim in caz de revolutie(razboi), pe cand ei (conducatorii pro-rusi) fug in rusia. Asa ca lumea sa stea acasa si sa nu provoace aceste proteste. Sa iesim in strada ca nu avem ce manca, nu avem servicii si nu pentru UE sau RUSIA

    25.01.2015 12:16