Sursa imagine: gandrabur.net

Usatii i-a părăsit pe Țopi, ii lasă să răspundă singuri pentru eventualele violențe

Renato Usatîi a dormit în corturile protestatare din PMAN și s-a deșteptat. Acesta a anunțat că-și retrage protestatarii și nu va fi în stradă alături de Dodon și nici de cei din Platforma DA, chiar dacă la începutul acestei săptămâni se bătea cu pumnii în piept că toți au aceleași interese, iar ieșirea lui a fost cauzată de eșecul de până acum al Nastașilor și Țopilor. Făleșteanul a înțeles în sfârșit că evenimentele din 7 aprilie 2009 se pot repeta, iar el nu are timp de pierdut prin judecăți interminabile și închisori puturoase. A luat o decizie înțeleaptă, apoi a plecat să-și strângă cortul din fața Parlamentului.

Probabil primarul de Bălți a ascultat declarațiile celor din Platforma DA și a înțeles că, pe lângă faptul că a reușit să-i folosească mult timp împotriva actualei puteri, acești protestatari de dreapta pot provoca un scandal care nu va putea fi controlat de nimeni, însă pentru care va trebui să răspundă cineva. În 2009 au scăpat cu toții, însă acum Poliția va fi mai atentă și va pune ochii corect pe organizatorii dezastrului. Aici trebuie să menționăm și mesajul lui Renato pentru șeful IGP, prin care a dat de înțeles că duminică ar putea fi vărsări de sânge în PMAN, evitate cu greu până acum de către slugile din Platforma DA.

Nu știu dacă și atragerea membrilor ANTIFA alături de Orașul Victoriei este o un motiv pentru care a plecat Renato, însă cert este faptul că acești militanți înarmați sunt gata să pătrundă în instituțiile de stat prin orice ușă și cu aplicarea forței fizice, iar toate astea având suportul protestatarilor conduși de Cheianu, Dolganiuc, Nastași și tot așa mai departe. Nu cred că o gruparea militară este în stare să-l sperie pe Renato, dar frica că o să ajungă la închisoare din cauza unor prostii este mai mare decât interesele politice, fie de grup sau individuale.

Mai pe scurt, cum zice Cheianu, acest tânăr politician a înțeles că nu are ce căuta în mijlocul grupurilor cu intenții urâte, iar soluția cea mai bună este retragerea pentru un timp, deși nu are ce pierde, decât libertatea. Cine știe, poate că libertatea este cea mai scumpă pentru el?

Și Igor Dodon ar trebui să facă același lucru, să se retragă împreună cu Renato. El are ce pierde, mai mult decât făleșteanul, iar o întorsătură violentă a lucrurilor nu-l poate absolvi de răspundere, mai ales dacă va fi surprins în flagrant cu piatra în mână.

Nu este exclus că Țopii vor încerca să se folosească de toți, în speranța că vor ajunge la putere și vor scăpa de condamnările cu închisoarea. Această dorință arzătoare transformă pe oricine în trădători care sunt gata să bage picioarele în orice înțelegere „pașnică”. Ei sunt gata să ordone și incendierea Parlamentului, dar să aprindă fitilul alții, cum ar fi Dolganiuc, Cheianu, Nastașii, numai nu ei.

Țopii stau ascunși prin Germania, dar au reușit să devină o amenințare împotriva securității Republicii Moldova. În privința lor trebuie să fie aplicată legea, fără ca ei să acționeze acum ca niște politicieni aflați în exil, absolviți de orice răspundere.

Aveți grijă oameni buni ce vreți să faceți duminică în Piață. Să vă gândiți înainte de toate cine sunt actorii din spatele vostru, apoi să puneți mâinile pe răngile de metal. Țopii și Nastașii nu sunt gata să răspundă pentru voi. Ei sunt doar niște disperați care bagă pe alții înainte, iar la urmă zâmbesc și se bucură cât de proști sunteți. Mai bine procedați ca Renato – retrageți-vă!

Autor: Corneliu Gandrabur
Sursa: gandrabur.net
02.10.2015 Opinii
4763
0

Comentarii 2

  • Vasile:

    Usatîi le va plăti doar protestatarii dar și pe mercenari, și pe când în PMAN vor fi vărsări de sânge, el va cânta la Karaoke.

    02.10.2015 17:11
  • Sima:

    Cred ca mai degraba usatii stie ca va fi violenta si de asta nu vrea sa se implice in aceste porcarii, ca sa nu-si murdaresca miinile, pacata ca unii intradevar se lasa dusi de nas de catre cei de la DA.

    02.10.2015 17:18