Sursa imagine: descopera.ro

Să BEM apă când mâncăm sau NU? Ce este bine să faci

Apa constituie sursa principală de viaţă pe Pământ. Organismul unui adult este constituit 70% din apă, iar aproape jumătate din creier este, de asemenea, apă. Dar se ştie, oare, când trebuie să bem apă şi cum afectează asta digestia?

Unii consideră că atunci când consumăm apă în timpul mesei, diluăm aciditatea din stomac. Diluarea acidităţii stomacale inhibă abilitatea de a digera alimentele, în special proteinele. Alţii consideră că apa nu afectează semnificativ sucul gastric şi, prin urmare, nu influenţează digestia.

Consumul apei înainte de masă stimulează tractul gastrointestinal şi peristaltismul (mişcările de contracţie şi relaxare a muşchilor care transportă mâncarea înghiţită prin tractul gastrointestinal). Consumul apei stimulează metabolismul timp de o oră după ce a fost băută, demostrează unii cerectători. Totodată, se consideră că apa ajută la echilibrarea greutăţii corporale.

Semnele unui organism sănătos vin din interacţiunea mai multor factori. Unul din cei mai importanţi factori este extinderea stomacului. Acest lucru poate fi cauzat atât de apă, cât şi de mâncare. Veţi fi surprinşi cât de multe probleme de sănătate pot dispărea prin introducerea unei cantităţi mai mare de apă în consumul nostru zilnic. Acestea includ arsurile la stomac, artrita, durerile cronice (de spate sau alte dureri), probleme intestinale, hipertensiune arterială şi altele.

Care este modul cel mai corect de a consuma apă:

- În fiecare dimineaţa să bei între 200 ml - 500 ml de apă fiindcă organismul tău a fost deshidratat în timpul nopţii.
- Ai grijă să ai mereu o sticlă de apă lângă tine pentru a bea pe întregul parcurs al zilei.
- Păstrează un ulcior sau un vas mai mare pe biroul tău în timpul zilei cu scopul de a-l goli înainte de a pleca acasă.
- Dacă nu ai mai făcut asta până acum, poţi stoarce în paharul de apă o lămâie, un lime, un castravete sau fructe de pădure.
- Găseşte-ţi timp să calculezi câtă apă consumi în timpul zilei. Asta nu te va distrage prea mult de la activităţile tale.
- Bea apă cu 30 de minute înaite de masă. Bea puţină apă în timpul mesei.

Autor: descopera.ro
28.10.2015 Caleidoscop
5470
apa
0

Comentarii 0