Sursa imagine: sputnik.md

Un partid politic serios nu poate să nu participe cu candidatul propriu la alegerile prezidenţiale, Vlad Plahotniuc

Întors recent din SUA, prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, declară că orice partid respectuos ar trebui să aibă propriul candidat la alegerile prezidențiale. Potrivit lui, ideea unui singur candidat din partea dreptei politice este ridicolă și că astfel, „o marionetă a unor interlopi fugari încearcă în cel mai cinic mod să profite de nişte naivi”.

„Un partid politic serios nu poate să nu participe cu candidatul propriu la alegeri atât de importante, cum sunt cele prezidenţiale. De aceea avem turul întâi, ca fiecare partid să propună electoratului candidatul şi proiectul său, iar în turul doi desigur că deja se poate ajunge la diferite alianţe, la un candidat susţinut de mai multe partide. Dezbaterea care există acum în zona partidelor de dreapta, de a susţine un singur canidat, este ridicolă, cel puţin prin modul în care se vede public că se desfăşoară, când o marionetă a unor interlopi fugari încearcă în cel mai cinic mod să profite de nişte naivi ca să-i dea lui sprijinul și voturile în numele „unităţii” dreptei, aşa cum i-a păcălit şi pe oameni când i-a scos la proteste, apoi le-a abandonat nevoile şi s-a folosit de protestul lor pentru a-şi face un partid politic”, a declarat Plahotniuc în cadrul unui interviu pentru deschide.md.

Vlad Plahotniuc se arată convins că acel „candidat al interlopilor” nu va reuşi să-i păcălească pe ceilalţi lideri ai opoziţiei de dreapta. Democratul însă nu a precizat, însă, la cine anume se referă.

„Nu avem o dezbatere şi o intenţie serioasă de unitate a dreptei nici măcar în zona opoziției şi, oricum, cred că dacă aceste partide s-ar uni în jurul unui singur candidat, scorul total al dreptei ar fi considerabil mai mic decât ar putea acumula aceste partide împreună, dacă ar merge separat. Partidele de dreapta din opoziţie au, până la urmă, tot dreptul chiar şi să fuzioneze şi să-l susțină pe candidatul interlopilor fugari, eu nu văd o problema aici, important e să o facă transparent şi să-şi asume public aceasta decizie, astfel încât electoratul să înţeleagă ce votează”, a mai adăugat Plahotniuc.
 

Autor: agora.md
12.05.2016 Opinii
3196
0

Comentarii 1

  • Vasile:

    Si iata ca omul a raspuns, dar ce vor face mustile din presa PLDM -ista? Vor schimba mirosul adevarului si vor virusa oamnenii invers da?! Desi as fi vrut sa avem asa un presedinte care pune totul la lokul lui si la timpul lui!

    12.05.2016 17:51