Sursa imagine: moldova.org

Tactica organizatorilor protestelor nu va funcționa mult timp pentru că e construită pe minciună și interese obscure, Vlad Plahotniuc

Tactica organizatorilor protestelor nu va funcționa pe termen lung pentru că e construită pe minciună și interese obscure, „care nu are legătură cu interesele reale ale populației”. Declarația aparține lui Vlad Plahotniuc și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru portalul de știri Deschide.MD.

„Consider că fiecare are dreptul de a protesta pașnic. Dar nimeni nu are dreptul de a utiliza violența și criminalitatea pentru a-și face protestul auzit. Democrația înseamnă libertatea de a nu fi de acord, iar despotismul înseamnă triumful violenței asupra stabilității”, a răspuns Plahotniuc la cererea de a comenta manifestațiile împotriva acestuia.

Plahotniuc a menționat că frații Țopa „își folosesc averea în calitate de armă politică, chiar și de peste hotare”.

„Ei consideră că este legitim de a încuraja protestele bazate pe minciuni și distorsiuni, de a scoate oamenii în stradă, de a le provoca furia și supărarea, iar apoi, când lucrurile iau o întorsătură urâtă, să îi lase în voia sorții, să-i abandoneze pentru a-si construi un partid politic pe spinarea lor. E cinic. Tactica lor nu va triumfa pe termen lung, pentru că e construită pe minciună și interese obscure, care nu au legătură cu interesele reale ale populației. Aspectul moral însă, cel legat de folosirea unor oameni care, într-adevăr, au anumite nevoi şi probleme reale, în scopuri murdare, pentru crearea unui partid al unui grup de interese, nu eu trebuie să-l judec, ci oamenii, la momentul potrivit”, a adăugat acesta.

Autor: moldova.org
12.05.2016 Opinii
2920
0

Comentarii 1

  • VERVA:

    DL PLAHOTNIUC, NU VA CONTRAZICE-TI IN CEEA CE SPUNETI CU ATIT ENTUZIASM. IN CE SCOPURI VA FOLOSITI DVOASTRE AVEREA? ACOLO UNDE DOMINATI, INFLORESTE CORUPTIA SI MINCIUNA, NEDREPTATEA SI BANDITISMUL.

    16.05.2016 08:57