Sursa imagine: agenda.ro

Acum cred că v-aţi dat seama, oameni buni, câtă dreptate mai avea şi bătrânul Muruianu?!

Acum cred că v-aţi dat seama, oameni buni, câtă dreptate mai avea şi bătrânul Muruianu?! Acest Stalin al constituţionalităţii moldoveneşti ştia ce spunea, când i-a comparat pe jurnalişti cu nişte câini. Oare se numesc “oameni” acei care latră într-una la televizor, iar după asta îi aleargă pe funcţionari prin pădure? Desigur, mă refer la imaginile care au făcut înconjurul internetului şi în care vedem cum sunt agresaţi sărmanii angajaţi de la Curtea Constituţională. Cred, dragi concetăţeni, că Muruianu ar trebui onorat pentru acest adevăr pur constituţional: jurnaliştii sunt nişte câini turbaţi!

Oare cine era vinovat dacă vreo unuia dintre funcţionarii hăituiţi de camere şi reporteri băgăreţi îi rămânea micul în gât? Dacă murea sireacul, lasa o familie pe drumuri. În acest caz, oare nu poate fi încadrată fapta de perturbare a liniştii unei companii vesele la tentativă de omor? Ştiu vreo 10 judecători care ar da cu plăcere verdictul. Dar să lăsăm legea la o parte, căci aţi văzut: o interpretează fiecare cum îl taie capul. Hai mai bine să vorbim despre aspectul moral al faptei gazetarilor. Aceşti infractori cu obiecte contondente în mână au deranjat de la masă nişte oameni. Ori se ştie, la moldoveni masa-i sfântă. Avem şi vorbe pline de inteligenţă populară: “masa mare”, “hai la masă”, “masa-i gata”! Deci, au atacat fundamentul moral al acestui popor: SĂ NU DERANJEZI DE LA MASĂ! Nici ruşii nu ridicau în Siberia, nici nemţii nu-i împuşcau pe moldoveni dacă-i găseau mâncând. Oamenii aceştia în schimb, pardon, câinii aceştia turbaţi nu au nicio educaţie, 7 ani de acasă, nici valori creştineşti, morale. Până şi mortul este petrecut cu masa întinsă.

Totuşi, jurnaliştii au făcut caz că funcţionarii chefuiau în crâng cu maşina de serviciu. Dar sunt culmea. La ce li s-a dat atunci maşina? Să stea în garaj? Păi, rugineşte şi după aceea tot ei sunt de vină! În plus, de aceste automobile este nevoie numai atunci când te deplasezi la picnic, căci Chişinăul e mic, parcări puţine şi poţi merge şi cu maxi-taxi.

Şi încă ceva. Voi chiar credeţi că aceşti funcţionari vor păţi ceva pentru că au chefuit în plină zi de muncă cu automobilele de la stat? Doamne fereşte! Nu se va întâmpla nici în cel mai rău vis. Şi ştiţi de ce? Să descifrăm numele Muruianu. În limba română “a murui” înseamnă a acoperi pereții sau pardoseala unei case cu un strat neted de lut muiat cu apă. V-aţi prins? Totul va fi acoperit… “de un lut şi de o apă”. Aşa că, mai puneţi-vă pofta în cui, derbedeilor! O să zboare aricii când cineva de la Curtea Constituţională va fi pedepsit pentru un picnic sănătos.
 

Autor: Vitalie Cojocari
Sursa: cojocari.ro
15.07.2010 Opinii
3592
0

Comentarii 2

  • Valeria din NY:

    maaarlianu

    15.07.2010 10:59
  • bogdan m:

    http://www.afladespre.ro/atentie-scad-chiriile-941.htm

    15.07.2010 12:47