Sursa imagine: mediafax.ro

Angela Merkel, în topul preferinţelor germanilor

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, se situează pe primul loc în topul preferinţelor alegătorilor germani, fiind susţinută de 48% dintre cei care au răspuns unui sondaj publicat miercuri, cu zece zile înaintea alegerilor parlamentare, relatează agenţia DPA.

Sondajul, realizat de institutul de sondare Forsa, a fost publicat cu zece zile înaintea alegerilor generale ce vor avea loc pe 24 septembrie.

Astfel, partidul cancelarului Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), se situează pe primul loc în preferinţele alegătorilor germani, fiind susţinut de 37% dintre respondenţi.

CDU este urmat de către social-democraţi (SPD), care sunt creditaţi de 23% dintre germani. Liderul SPD, Martin Schulz, a fost preferat pentru funcţia de cancelar de doar 22% dintre respondenţi, situându-se mult sub cota de susţinere a lui Merkel, care a fost preferată de 48% dintre cei chestionaţi.

În plus, pentru prima dată după cel de Al Doilea Război Mondial, în Budestag ar urma să ajungă şi un partid cu atitudini xenofobe şi extremiste. Este vorba despre Alternativa pentru Germania (AfD), partid de extremă-dreapta, care ar urma să obţină 9% din voturi, suficiente pentru a trece pragul electoral de 5%.

Potrivit sondajului, primele două poziţii în preferinţele germanilor par clare, însă pare că se dă o luptă puternică între partidele care îşi dispută a treia poziţie. Pe lângă AfD, Die Linke, partid de extremă-stânga, ecologiştii şi Partidul Liber-Democrat îşi dispută această poziţie.

26% dintre respondenţi s-au declarat indecişi, un procent destul de mare ţinând cont apropierea datei alegerilor.

Autor: mediafax.ro
14.09.2017 Actual
387
0

Comentarii 0