Sursa imagine: imagine simbol

O comisie a Parlamentului European va dezbate proiectul unui raport ce vizează Moldova

Comisia pentru Politică Externă a Parlamentului European va dezbate astăzi proiectul unui raport privind respectarea de către Republica Moldova, Ucraina şi Georgia a obligaţiilor asumate la semnarea Acordului de Asociere cu UE în perspectiva Summit-ului din noiembrie 2017 a Parteneriatul Estic, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Radio Chişinău.

Documentul, publicat pe pagina oficială a Parlamentului European, cere Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei să fie la înălțimea așteptărilor cetățenilor în ceea ce privește eradicarea corupției și consolidarea statului de drept și a bunei guvernări și să obțină un angajament reînnoit al partenerilor pentru adoptarea și aplicarea integrală a unor reforme legate de sistemul judiciar, de administrația publică și de lupta împotriva corupției.

Celor trei țări li se mai recomandă să consolideze societatea civilă, să încurajeze reformele electorale cu respectarea standardelor internaționale, a recomandărilor  Comisiei de la Veneția.

Deputații europeni urmează de asemenea să solicite o susținere permanentă a activităților desfășurate de misiunile UE și OSCE în Georgia, Republica Moldova și Ucraina, pentru a asigura pacea și securitatea în regiune, inclusiv prin desfășurarea unor misiuni de securitate și apărare comună.

Deciziile finale urmează a fi luate la Summit-ul țărilor din cadrul Parteneriatul Estic, programat pentru luna noiembrie.

Autor: trm.md
Sursa: radiochisinau.md
14.09.2017 Actual
423
0

Comentarii 3

 • Oleg:

  Europenii spun că sunt dispuși să discute apropiere RM de UE și chiar să accepte cererea de aderare, iar guvernul de la Chișinău e hotărît ferm să continuie acest curs și să vină cu rezultate care ar convinge europenii că suntem sinceri, iar Plahotniuc vrea chiar să întroducă cursul UE în Constituție, cred că suntem pe calea cea corectă și putem spera la viitor european în viitorul apropiat

  14.09.2017 13:27
 • miroslav:

  cred ca initiativa guvernarii de a proclama in Constitutia RM vectorul ireversibil de integrare europeana o sa-i determine pe europeni sa faca un pas inainte si sa dea asigurari perspectivei Moldovei de aderare!

  14.09.2017 13:53
 • Buga:

  Europenii desigurcă vor să mergem spre UE dar să fie un consens, la cum Dodon cu Maia vrea să dea țara rușilor, nu cred că va fi așa de ușor!

  14.09.2017 17:02