Sursa imagine: afp.com

Turcii ar putea călători în Moldova doar în baza buletinului de identitate

Cetăţenii turci ar putea să călătorească în Republica Moldova doar în baza buletinului de identitate. Autorităţile de la Chişinău vor examina şi vor răspunde în curând la o solicitare parvenită în acest sens din partea Turciei.

Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unei întrevederi cu liderul de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan, la care părţile au discutat despre posibilitatea de a simplifica circulaţia cetăţenilor.
 
Totodată, în timpul întâlnirii, oficialii au trecut în revistă succesele relațiilor moldo-turce și implementarea a noi proiecte care vor duce la fortificarea lor.
 
Șeful Republicii Turcia a declarat că cele două țări trebuie să impulsioneze și mai mult investițiile și comerțul, astfel încât în scurt timp, să ajungă la schimburi comerciale de un miliard de dolari, se menționează într-un comunicat al Parlamentului.
 
De asemenea, președintele turc a abordat subiectul privind relațiile atât la nivel executiv, cât și legislativ cu UTA Găgăuzia, apreciind îmbunătățirea vizibilă a acestora și a declarat că Găgăuzia este un element important în relațiile moldo-turce. „Chiar dacă nu avem graniță comună, avem relații strânse datorită Găgăuziei care reprezintă un pod de prietenie între Republica Moldova și Turcia”, a precizat liderul de la Ankara.
 
Oficialii au vorbit și despre riscurile și provocările de securitate din regiune. Președintele Erdogan a menționat că Turcia condamnă orice formă de separatism și a declarat că statul pe care îl conduce îi va încuraja mereu pe găgăuzi să se integreze în procesele din Republica Moldova, să învețe limbile găgăuză și română și să participe activ în treburile interne.
 
Speakerul Legislativului de la Chișinău l-a invitat pe președintele turc să viziteze Republica Moldova. La rândul său, Recep Tayyip Erdogan a menționat că va încerca să efectueze o vizită la Chișinău până la sfârșitul acestui an. 
Autor: trm.md
14.09.2017 Actual
490
0

Comentarii 1

  • aniod:

    Si a iataganului

    14.09.2017 16:44