Sursa imagine: border.gov.md

Pistol pneumatic, reținut la frontiera moldo-ucraineană

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere „Tudora” în colaborare cu vameşii au depistat un pistol pneumatic în bagajul de mână al unui cetățean ucrainean.

Cazul a fost înregistrat miercuri, 13 septembrie, aproximativ la ora 17:30 pe direcția intrare în țară, în cadrul verificărilor de rigoare a autocarului cu pasageri de pe ruta Odesa-Ștefan Vodă. În urma controlului de bagaje, unui cetățean al Ucrainei a fost depistat un pistol pneumatic de model UMAREX HPP, de calibru 4.5 mm, încărcat cu 10 bile de armă, care nu a fost declarat organului vamal. Mai mult, tânărul de 29 de ani, nu avea nici un act care să confirme proveniența și deţinerea acestui pistol, declarând că îl posedă cu scop de autoapărare.
 
Arma pneumatică a fost ridicată și urmează să fie supusă expertizelor de specialitate, cu investigarea cazului pentru a stabili toate circumstanțele. Persoanei i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat.
 
Pe parcursul anului 2017, Poliția de Frontieră a înregistrat 15  cazuri de trafic ilicit de armament și muniții, dintre care 5 infracțiuni de trafic de arme, fiind ridicate 2 arme de foc, 2 arme pneumatice și 103 de cartușe. De precizat că, incidentele semnalate sunt rezultatul neglijenței sau neatenției persoanelor ce intenționează să traverseze frontiera de stat, prezentându-se la controlul de frontieră cu muniții nedeclarate în bagaje.
Autor: HotNews
Sursa: border.gov.md
14.09.2017 Actual
614
0

Comentarii 0