Sursa imagine: curentul.md

Blogger: Banii oferiți de o fundație germană pentru informarea politică a tinerilor vor fi folosiți ilegal de PAS pentru a se promova

Bloggerul Corneliu Gandrabur scrie că Partidul „Acțiune și Solidaritate” urmează să beneficieze de surse financiare oferite de o fundație germană pentru a promova ideologia politică a formațiunii. Potrivit informațiilor în posesia cărora a intrat Gandrabur, este vorba despre fundația „Hans Siedel”, banii căreia vor fi „utilizați ilegal” de către PAS pentru a organiza întâlniri politice cu tinerii din toată țara. Bloggerul mai scrie că proiectul va fi coordonat de liderul organizației de tineret a PAS, Dan Perciun.
 
„După ce PAS a supt sume importante prin intermediul unor proiecte scrise de către Alaiba, Gribincea și restul, în care de fapt PAS nu este nici solicitantul și nici beneficiarul oficial, acum urmează să fie pus în executare un proiect finanțat de o organizație germană, numită Fundaţia ”Hanns Seidel”, filiala Republica Moldova. Proiectul este în răspunderea lui Dan Perciun, președinte al tinerilor PAS.
 
Potrivit informațiilor, Dan Perciun plănuiește să utilizeze banii fundației în mod ilegal pentru organizarea unor întâlniri politice cu tinerii din țară. La aceste întâlniri o să fie discutate în mare parte teme politice, în principal vor fi ridicate subiectele mincinoase lansate de către Partidul Solidaritate și Acțiune”, scrie Gandrabur.
 
Totodată, bloggerul mai informează că proiectul prevede informarea elevilor din clasele 9-12, din mai multe localități ale țării. Cu acest scop, Perciun a găsit deja un organizator care va coordona întrunirile cu directorii școlilor, iar pentru aceasta urmează să primească și un onorariu de 500 lei. De asemenea, întrunirile vor avea și o pauză de cafea, asigurată, la fel din banii fundației germane.
 
„Întru realizarea planului de estorcare a Fundației germane, plan desenat și pus în executate cu implicarea lui Perciun, a fost solicitat un oarecare Dorin. Acesta a fost rugat să discute cu directorii școlilor din Lozova și Vorniceni, pentru a asigura în acest weekend câte 25 de elevei din clasele 9-12-a, și să-i asigure o sală în școală pentru a organiza un ”program de instruire referitor la dezbateri”. La fel, urmează să fie organizat săptămâna viitoare și un campionat de dezbateri. Reprezentantul PAS a promis organizatorului și un onorariu în sumă de 500 lei.
 
Perciun a mai cerut și asigurarea unei pauze de cafea pentru elevi. Cheltuielile vor fi suportate ulterior de către organizator”, adaugă Gandrabur.
 
Potrivit bloggerului, acțiunile PAS în această privință reprezintă o încălcare gravă, întrucât presupun delapidarea fondurilor oferite de organizații internaționale, dar și agitație politică în afara campaniei electorale. În opinia lui Gandrabur acțiunea PAS merită o sesizare penală, iar formațiunea trebuie să fie sancționată de Comisia Electorală Centrală.

Autor: Ion Vasilos
12.10.2017 Actual
702
0

Comentarii 1

  • Mihai:

    Oferta speciala lucru la domiciliu: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: miky_n3@yahoo.com

    13.10.2017 00:21