Sursa imagine: publika.md

Balacci explică de ce Usatîi nu este extrădat autorităților moldovenești: „Ar urma și alte demisii scandaloase, de la conducerea serviciilor speciale rusești și până la anturajul președintelui Putin”

Autoritățile ruse nu vor să-l extrădeze pe liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în Moldova întrucât acesta deține informații compromițătoare despre mai mulți oficiali de rang înalt din Rusia, dar și colaboratori ai serviciilor secrete. De acest lucru este convins bloggerului Veaceslav Balacci, care a realizat mai multe investigații jurnalistice despre Usatîi. Balacci afirmă că dacă acesta ar începe să vorbească, „vor cădea” în primul rând partenerii săi de la Căile Ferate Ruse, împreună cu care au preluat toate averile omului de afaceri Gherman Gorbunțov.

„De ce nu vrea Rusia să-l extrădeze pe Usatîi, învinuit de comiterea unei infracțiuni de drept comun, fără nicio tangență cu politica? Foarte simplu! Dacă se "sparge" Renat și începe să vorbească despre partenerii săi de la Moscova, Boris Usherovici, Valery Markelov, Serghei Mendeleev, împreună cu care i-au "confiscat" toate proprietățile lui Gorbunțov din Rusia și au decis lichidarea acestuia, după demisia generalului KGB Vladimir Yakunin de la RJD (Căile Ferate Ruse) și a unui grup întreg de funcționari din FSB după investigația OCCRP "Laundromatul Rusesc", ar urma și alte demisii scandaloase, de la conducerea serviciilor speciale rusești și până la anturajul președintelui Putin! ;) P.S. Boris Usherovici, vizat în dosarul Zaharcenko, deja a fugit din Rusia în Cipru și îi tremură buca”, a scris Balacci pe Facebook.

Anterior, presa a scris despre faptul că interviul scandalos oferit de killerul Vitaleie Proca postului Jurnal TV a fost regizat inclusiv cu implicarea serviciilor secret ruse pentru a-l scoate basma curată pe Usatîi, care se ascunde de justiția din Moldova la Moscova, fiind căutat prin Interpol pentru comandarea asasinatului lui Gherman Gorbunțov.

Autor: SV
06.11.2017 Opinii
5143
0

Comentarii 1

  • Tarnacop:

    Balacci nu prieteneste cu capu, ori idee n-are, ce este KGB-l rusesc si descendentul FSB . Sa se ocupe, par examplu, de finantarea sosi alistilor, ce si de unde, cine-s liderii, care imbla prin iranuri si corei, mai nou cu idea republicii prezidentiale.Daca am fi avut un SIS functional -jumatate din guvernanti taiau cotilet.

    06.11.2017 12:30