"Nu vă e greaţă de aşa democraţie? Mie îmi e!"

Primim multe sfaturi electorale de la emisarii partidelor autoîntitulate democratice sau de la susţinătorii lor naivi care le dau crezare fără a le cere absolut nicio dovadă concretă în sprijinul frazeologiei loc democratice. Dar s-a schimbat ceva real în starea de lucruri după ce au plecat bolşevicii şi au venit la putere democraţii sau liberalii care sunt şi ei nişte bolşevici deghizaţi? Să luăm MAI-ul, care a revenit PLDM-ului, sau bravului Filat. Poliţiştii arestează şi acum, ca şi pe timpuri, oameni în plină stradă, doar pentru că au camere video şi încearcă să se informeze, să le ceară părerea cetăţenilor de pe stradă sau de la instituţiile publice, îndemnându-i să-şi expună plângerile şi nemulţumirile vizavi de funcţionarii birocraţi. Atunci apar subordonaţii lui Catan şi, fără absolut nicio justificare, reţin persoana curioasă cu cameră, o stresază prin comisariate şi judecăţi, fiind ferm convinşi că nu vor fi penalizaţi pentru încălcările comise. Pentru că eu sunt cei ce comit infracţiunea.

Hmmm, am impresia că scriu un text în plină teroare voroniană. Însă nu-i aşa. La putere sunt democraţii şi liberalii. Dar nu se simte. Pentru că au preferat să păstreze fundamentele comuniste. Adică aceeaşi poliţie şi o justiţie care li se supun fără crâcnire şi care intimidează cetăţenii aşa cum vor muşchii lor.
 
Nu vă lăsaţi înşelaţi de aparenţe. Dacă o organizaţie sau alta încă mai sunt libere să protesteze fără ca membrii lor să fie reţinuţi de aceiaşi poliţişti care habar n-au de limitele împuternicirilor lor ( sau dacă au, n-ar îndrăzni niciodată să se opună ordinului de sus), restul oamenilor sunt intimidaţi ca pe timpul comuniştilor, cu exact aceleaşi metode. E şi normal, doar noii guvernanţi n-au operat nicio schimbare de pesonal, n-au reformat organele de forţă. Şi după toate acestea, ne mai îndeamnă să ieşim la vot, speriindu-ne cu teroarea comunistă???
 
P.S.  Am aflat acum câteva clipe că o tânără activistă, care a încercat să se documenteze la Consulatul României vizavi de problemele cu care se confruntă cetăţenii care beneficiază de serviciile instituţiei în cauză, a fost agresată de un ins în civil care i-a sechestrat telefonul şi abia după 2 ore i l-a returnat, cu înregistrările şterse. Individul a intervenit exact în momentul când oamenii au prins la curaj şi au început să-şi expună opiniile şi plângerile. Apoi individul din interiorul Consulatului, care i-a sustras camera şi a intrat înapoi în instituţie, le-a cerut poliţiştilor s-o reţină. Aceştia, la rândul lor, o hărţuiesc, îi cer să închidă telefonul, şi au dus-o la Comisariatul de poliţie nr.6, să-i întocmească proces-verbal.
 
Nu vă e greaţă de aşa democraţie? Mie îmi e!
Autor: Blogul Alternativ
Sursa: alternativ.weblog.ro
29.09.2010 Opinii
5442
0

Comentarii 0