Sursa imagine: jihoy.com

Peste 2 miliarde de utilizatori de Internet, până la sfârşitul anului

Numarul utilizatorilor de Internet va depasi doua miliarde, in acest an, aproape o treime din populatia lumii, insa tarile in curs de dezvoltare trebuie sa-si intensifice eforturile de a avea acces la aceasta unealta esentiala pentru dezvoltarea economica, au declarat oficialii unei agentii ONU, marti. 

In ultimii cinci ani, numarul utilizatorilor s-a dublat, iar, in 2010, s-au adaugat 226 de milioane de noi utilizatori, relateaza Reuters

Dintre acestia, 162 de milioane de utilizatori provin din tarile in curs de dezvoltare, una rata de crestere este mai mare. 

Totusi, pana la sfarsitul anului 2010, doar 21 la suta din populatia tarilor in curs de dezvoltare vor fi conectati la Internet, fata de 71 la suta in tarile dezvoltate. 

Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor sustine ca este deosebit de important pentru tarile mai putin dezvoltate sa construiasca retele de acces de mare viteza. 

"Telecomunicatiile in banda larga sunt urmatorul punct critic, urmatoarea transformare tehnlogica veritabila", a declarat Hamadoun Toure, secretarul general al agentiei. "Poate crea locuri de munca, poate duce la cresterea economica si a productivitatii si poate asigura competitivitatea pe termen lung", a adaugat acesta. 

In Europa, 65 la suta din locuitori au acces la Internet, in timp ce, pe cele doua continente americane, procentajul se ridica la 55%. In schimb, in Africa, doar 9,6 la suta din oameni au acces la Internet, iar, in regiunea Asia - Pacific, 21,9 la suta. 

De asemenea, in tarile in curs de dezvoltare, doar 13,5 la suta din locuitori au conexiune la Internet acasa, fata de 65 la suta in tarile dezvoltate. 

Potrivit studiului agentiei ONU, telefoanele mobile reprezinta o tehnologie de comunicare mult mai importanta decat Internetul pentru populatia tarilor in curs de dezvoltare.

Autor: Teodora Bodeanu
Sursa: ziare.com
20.10.2010 Caleidoscop
4114
0

Comentarii 0