Sursa imagine: unica.md

2 mai, ultima zi de depunere a declarației cu privire la impozitul pe venit

Pe data de 2 mai este ultima zi de achitare şi prezentare a declaraţiei cu privire la impozitul pe venit de către persoanele fizice. Dreptul de a prezenta declaraţia o au toţi contribuabilii. Dreptul se transformă în obligaţie în cazul în care persoana a obţinut venit impozabil din mai multe surse. De exemplu, de la două locuri de muncă, iar venitul cumulativ depăşeşte 29.640 de lei pe an, relatează Radio Moldova.

Şeful de direcţie în cadrul Serviciului Fiscal de Stat, Igor Lazari, a declarat în cadrul emisiunii ,,Spaţiul Public”, că declaraţie se depune şi atunci când contribuabilul solicită să i se restituie impozitul pe venit achitat în plus
 
Directorul Centrului ,,Contact”, Serghei Neicovcean, a specificat că declaraţia va fi prezentată şi în cazul în care contribuabilul va direcţiona 2% din impozitul pe venit calculat anual la buget către un cult religios sau o asociaţie obştească.
 
Amintim că declaraţia cu privire la impozitul pe venit poate fi depusă în format electronic, prin intermediul serviciului ,,Declaraţie electronică” de la calculator sau telefonul mobil (pentru deţinătorii de semnătură electronică sau mobilă), pe suport de hârtie, la orice direcţie deservire fiscală în baza actului de identitate sau prin sistemul „Declaraţie rapidă” şi prin intermediul oficiului poştal, expediind formularul declaraţiei printr-o scrisoare recomandată, pe adresa oficiului fiscal la care contribuabilul se deserveşte.
Autor: trm.md
01.05.2019 Actual
842
0

Comentarii 0