Sursa imagine: tvrmoldova.md

Maia Sandu despre eliberarea lui Renato Usatîi

Maia Sandu, prim-ministra R.Moldova, a venit cu o reacţie, după ce procurorii l-au eliberat pe Renato Usatîi. Potrivit ei, decizia de astăzi, de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi, ridică mari semne de întrebare.Spunând că prin această decizie, procurorii fie recunosc că dosarul a fost fabricat, fie legalitatea deciziei de astăzi are caracter îndoielnic, notează TVR Moldova.

„Prim-ministrul nu poate da indicaţii procurorilor şi nu poate interveni în justiţie şi nu o voi face niciodată. Însă decizia de astăzi, de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi, ridică mari semne de întrebare. Prin această decizie, procurorii fie recunosc că dosarul a fost fabricat la comandă politică şi atunci ar trebui să ştim la comanda cui, iar cei care au îndeplinit asemenea indicaţii trebuie să-şi dea demisia şi să răspundă în faţa legii, fie legalitatea deciziei de astăzi are caracter îndoielnic. În acest caz, de asemenea, procurorii responsabili trebuie să răspundă în faţa legii. Să fie clar pentru cei care încearcă să profite de această perioadă de tranziţie – în cel mai scurt timp, vom curăţa justiţia de oamenii corupţi, din vechiul sistem, care lucrează la comanda cuiva şi nu în interesul cetăţeanului şi conform prevederilor legale”, a menţionat Maia Sandu.
Autor: TVR Moldova
17.06.2019 Actual
2847
0

Comentarii 2

  • Mister:

    Maia si ti place cum Moscova sterge dosarele criminalilor ? tradatorilor

    17.06.2019 10:00
  • Ilie:

    Lasa mai moale ca tot Nastase a facut asa ca Usatii sa fie eliberat! Vreti o apropiere de Rusia si cautati acum orice metoda numai ca sa o realizati! Tradatorii!

    17.06.2019 11:14