Sursa imagine: anp.gov.md

Examene de absolvire pentru deținuții penitenciarelor din țară

Pe parcursul lunii iunie, în instituțiile penitenciare din țară s-au desfășurat examene de absolvire la cursuri de instruire profesională, la specialități precum: tâmplar, electrosudor (sudare manuală), tencuitor, electrician în construcții și fierar-betonist, pentru anul de studii 2018-2019.

Pe parcursul examenelor,  persoanele private de libertate au avut ocazia să-și etaleze cunoștințele obținute în decursul anului în fața membrilor comisiilor de evaluare și calificare, procedura fiind identică ca și în școlile profesionale din libertate.
 
Examenele de absolvire au constat din probe teoretice și practice, iar persoanele din detenție au demonstrat cunoștințe temeinice la specialitățile alese.
 
În urma examenului de absolvire, condamnații au obținut certificate de calificare profesională, care le vor facilita reintegrarea în societate după eliberarea din penitenciar.
 
Cursurile de formare profesională, ocupă un loc fundamental în procesul de reintegrare socială a deţinuţilor, constituind un element esenţial pentru dezvoltarea acestora din punct de vedere social, psihologic şi moral. De asemenea, bagajul de cunoştinţe şi diplomele de calificare îi pot ajuta pe tinerii din detenţie să îşi găsească mai uşor un loc de muncă la eliberare.
Autor: HotNews
25.06.2019 Actual
480
0

Comentarii 0